Giresun'da Vatandaşlar Sahte Paraya Karşı Uyarıldı

Giresun'da, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince vatandaşların sahte paraya karşı uyarıldığı bildirildi.

Giresun'da, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince vatandaşların sahte paraya karşı uyarıldığı bildirildi.

Giresun Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kolay yoldan para kazanmayı meslek edinen şahısların çeşitli teknikler kullanılarak basılan sahte parayı piyasaya sürerek halkı mağdur ettiği belirtildi.

Kalpazanların özellikle bayramlar gibi piyasanın yoğun ve hareketli olduğu zamanları fırsat bilerek sahte paraları bu zamanlarda piyasaya sürmeyi tercih ettiğinin ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Yaklaşan kurban bayramı nedeniyle İlimizde iki ayrı yerde hayvan pazarları kurulmuş ve burada da yoğun olarak kurbanlık alışverişi yapılmaktadır. İşte nakit para akışının yoğun olduğu bu kurbanlık alışverişleri esnasında kalpazanların bu ortamı fırsat bilerek piyasaya sahte para sürülebileceği değerlendirilmekte, buna karşı da Giresun Polisince bu bölgeler sürekli kontrol altında tutulmaktadır.'

Açıklamada, para sahteciliği ile mücadelede halkın sahte para ile gerçek parayı birbirinden ayıracak yeterli bilgiye sahip olmasının önem arz ettiği vurgulanarak, "Halkımızı bilinçlendirmek amacıyla çok sayıda broşür bastırılarak başta il merkezi olmak üzere tüm ilçelerimizde dağıtımı yapılmak suretiyle halkımızın mağdur edilmesinin önüne geçilmesi hedeflenmektedir." ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Gültekin Yetgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: