Giresun’da 'yamyam' Tartışması

CHP’li Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim, AK Parti Genel...

CHP’li Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ve CHP İl Başkanı Eşref Karaibrahim, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin “yamyam” açıklamalarına cevap verdi.

Aksu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’nin Giresun ziyaretinde AK Partili belediyelerin dışındaki belediyelerin “yamyamları doyurma mecburiyeti vardır ya da dağa taşa para harcarlar” şeklindeki açıklamalarını değerlendirdi.

Yapılan “yamyam” açıklamalarından dolayı özür beklediğini belirten Belediye Başkanı Kerim Aksu; şunları söyledi: “Bir partinin genel başkanının bu şekildeki açıklamaları üzüntü verici.Demokraside tercihlere saygı duyulmalıdır.Siyasette bir hedef olabilir, bir amaç olabilir.Gelecek seçimlerde belediyeyi kazanmak isteyebilirler.Bunun kararını halk verecektir.Ancak, bir belediye festival düzenliyor diye 'yamyam' yakıştırması doğru değildir.Kaldı ki Giresun Belediyesi Uluslararası Festival Üyesi bir ildir."

Reklam
Reklam

Giresun’da 3 bin yıllık bir geçmişi olan festival düzenlendiğini anlatan Aksu, şöyle konuştu: "Biz, bazı belediyeler gibi sonradan uydurma festivaller düzenlemiyoruz. Kaldı ki sonradan düzenlenen festivallere de saygımız vardır.Beldelerin sosyal hayatına renk katmaktadırlar. Kaldı ki Giresun’un insanları medenidir.Yamyam diyenlere eyvallah etmeyiz, yamyam da dedirtmeyiz. AK Parti İl Başkanı Sabri Öztürk, yanında bulunduğu halde Genel Başkan Yardımcısı’nın Giresun halkına yamyam demesine müsaade etmesi üzücüdür.Bu konuda Sabri Öztürk kendi yanında Giresun halkına yamyam dedirttiği için özür dilemelidir.Giresun halkı da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’na seçimlerde gereken cevabı verecektir.”

CHP Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim de, “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi geldiği ilimizde yaptığı açıklamada, kendi partilileri dışındaki belediyelerin düzenlediği festivalleri yamyamlara hizmet etmekle değerlendiriyor. Bu bir hakarettir. Giresun Belediyesi uluslararası bir festival düzenliyor.Bu festivale katılanlara, düzenleyenlere, destek verenlere yamyam benzetmesi yapıyor.Ancak Giresun Belediyesi uluslararası festival yaparken, AK Partili Espiye, Yağlıdere gibi bir çok belediye de festival yapıyor.Biz bu belediyeleri sadece sosyal belediyeciliklerini yerine getirdikleri için kutluyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: