Giresun'da yayla evlerine tek tip uygulaması

Giresun'un yaylalarında çarpık ve çirkin yapılaşmayı önlemek amacıyla devam eden çalışmalar kapsamında, yayla evlerine yönelik...

Giresun'un yaylalarında çarpık ve çirkin yapılaşmayı önlemek amacıyla devam eden çalışmalar kapsamında, yayla evlerine yönelik tek tip proje uygulaması başlatılıyor.
Bölge yaylalarına hayranlığını her fırsatta dile getiren Vali Dursun Ali Şahin'in talimatları doğrultusunda Giresun İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından sürdürülen yaylaların çarpık ve çirkin yapılaşmalardan kurtarılması çalışmaları kapsamında önemli bir adım daha atılıyor. Giresun İl Özel İdare Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Giresun'un yaylalarında tek tip ev projesinin uygulamaya başlatılacağı kaydedildi. Yeni yasalar kapsamında Giresun yaylalarında tek tip proje uygulaması hakkında bilgiler verildi.
Açıklamada, "Türkiye'de ve bölgemizde ilk olan bu çalışma ile yaylalarımız artık daha modern yapıya kavuşacağı gibi yaylalardaki yapılar ile daha düzenli yerleşim yerleri sağlanacak ve tek tip projeler uygulanacak ve metrekareleri aynı olacak." denildi.
İl Özel İdaresi tarafından, proje hazırlık safhasının sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, şunlar aktarıldı: "648 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 3194 sayılı İmar Kanununun EK-4 Madde getirilmesi nedeniyle yaylalarımızın planlanmasına yönelik olarak ilimiz Dereli İlçesi Kümbet köyünde, yaylalarda 'Halihazır Harita' alımı gerçekleştirilmektedir. 2012 senesi için 60 adet yaylanın (oba) hâlihazırının yapılması hedeflenmektedir. 648 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 3194 sayılı İmar Kanununun EK-4 Madde getirilmesi nedeniyle yaylalarda uygulanmak üzere yöresel mimariye uygun ve yöresel malzeme kullanılmak suretiyle tip proje çalışmalarına devam edilmekte. Mevcut duruma ilave olarak, yayınlanacak yönetmeliklere göre yaylalara yapılacak evlerin uygulamaya esas proje çalışmalarına idaremizce başlanılacaktır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz