Giresun'da Yaylalarda Et Kesimi Meclis Gündeminde Yer Aldı

Giresun İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz’ın meclis gündemine getirdiği Beştaş...

Giresun İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz’ın meclis gündemine getirdiği Beştaş Yaylası başta olmak üzere yaylalardaki et kesimiyle ilgili önerge sonucu açıklandı.

İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre yaylalarda sağlıksız et kesimi yapıldığı tespit edildi. Önerge sahibi CHP Grup Başkan Vekili Ömer Mustafa Yılmaz raporla ilgili yaptığı değerlendirmede “Önergemiz doğrultusunda detaylı bir inceleme yapan Çevre ve Sağlık Komisyonu yaylalarımızla ilgili endişemizin doğruluğunu ortaya koymuştur. Raporda da yer aldığı gibi 2 bin hanenin yer aldığı, yazın ise 5 bine ulaşan 13 kasabın bulunduğu Bektaş Yaylası'nda kullanışlı mezbahana bulunmadığı için uygunsuz kesim yapıldığı belirtilmiştir. Bu da dolayısıyla insanların et yemek için çıktığı yaylalarda hekim gözetimi olmadan, açık arazide gelişigüzel hayvan kesildiği anlamına gelmektedir. Dolayısıyla bütün yaylalarımızda var olan bu sorunun başta Bektaş Yaylası'nda yaz sezonu başlamadan giderilmelidir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz