Giresun’da Zamanda Yolculuğa Çıktılar

"Avrupa Müzelerindeki Yenilikçi Müzecilik uygulamalarının Karadeniz Müzelerine Aktarılması Projesi" kapsamında Giresun Müzesi’nin ev sahipliğinde bir...

"Avrupa Müzelerindeki Yenilikçi Müzecilik uygulamalarının Karadeniz Müzelerine Aktarılması Projesi" kapsamında Giresun Müzesi’nin ev sahipliğinde bir hafta sürecek “Zamanda Yolculuk” semineri başladı.

Proje Kapsamında Giresun’da düzenlenen seminere Samsun, Sinop, Trabzon, Ordu, Amasya, Rize ve Giresun müze yetkililerinin yanı sıra Giresun’dan belediye, Giresun Üniversitesi, Özel İdare, Turizm Otelcilik, Halk Eğitim Merkezleri’nin temsilcileri katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan İsveç’in Kalmar Kent Müzesi'nden Ebbe Westergren “Zaman Yolculuğu projesini İsveç’te 1986 yılında başlattık. Bugüne kadar 20 ülkede bu projeyi tamamlayarak çağlararası köprüyle devamını getirdik. Güney Afrika, İtalya, Amerika, Sırbistan gibi ülkelerde de devam ettiğimiz çalışmalarda milyonlarca insanı zamanda yolculuğa götürdük. Türkiye’de de bir çok ilde gerçekleştirdik. Bizim için önemli olan sadece tarihimizi öğrenmek değil, geçmişte yaşananlardan neler öğrenebileceğimiz ve bunları günümüz zamanına uygulamak olacak” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: