Giresun'dan Dünyaya Tabanca Satıyorlar

Yıllık 60 bin tabanca üretme kapasitesi olan GİRSAN firması, ürettiği silahları, aralarında Malezya, Libya ve Kolombiya polis teşkilatının da bulunduğu

Yıllık 60 bin tabanca üretme kapasitesi olan GİRSAN firması, ürettiği silahları, aralarında Malezya, Libya ve Kolombiya polis teşkilatının da bulunduğu 36 ülkeye satıyor.

Yıllık silah ihracatı 11 bin adet olan firma, Amerika'da düzenlenen fuarda Amerikalı silah tüccarlarından 20 bin silahı aşkın sipariş alınca, kapasitesini artırdı.

Giresun'da 1992 yılında kurulan GİRSAN firması, ürettiği Yavuz 16 tabanca modelini bazı ülkelerin emniyet güçlerinde kadro silah konumuna getirmeyi başardı. Dünyanın birçok ülkesine tabanca ve tüfek ihraç eden firma bu yıl Amerika'dan aldığı siparişler doğrultusunda üretim kapasitesinin üzerinde ihracat yapmayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

GİRSAN Makina ve Hafif Silah Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cürgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, silah fabrikasını 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Karadeniz'deki silah fabrikalarıyla ilgili projesi kapsamında kurduklarını söyledi.

Kurulduğu günden bu yana GİRSAN'ı Türkiye'de ve dünyada marka haline getirmek için çalışmalar yaptıklarını anlatan Cürgül, "Silah üretmek hem zor hem de hassas bir iş. Bugün Türkiye'de ve dünyada asker ile polise silah yapan, silah satan bir firma olarak aranır bir marka olan Yavuz 16 tabancalarının çeşitli versiyonlarını üretir hale geldik" dedi.

-Yavuz 16 modeli-

Cürgül, Malezya, Libya ve Kolombiya'ya Yavuz 16 modelinin Compact, Regard ve 27 E serisini ihraç ettiklerini ve bu silahların emniyet güçlerinin kadro silahı konumunda olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bu ülkelere yaklaşık 40 bin silah ihraç ettik. Emniyet güçleri silahı almadan önce saymakla bitmeyecek testler yapıyorlar. Bu testlerde hiç durmadan 5 bin adet mermi atıyorlar. 5 bin mermiyi hatasız atan tabancayı tercih ediyorlar. Bizim Yavuz 16 modelimiz bu testleri eksiksiz geçti. Yurt dışındaki ihalelerde dünyanın çok eski firmalarını Yavuz 16 modelimizle eledik. Tercih edilmemizin nedeni kalitemiz. Fiyatlarımız diğer firmalardan 5-10 dolar daha fazla olmasına rağmen bizi tercih ediyorlar."

Reklam
Reklam

-Amerika'dan kapasite fazlası sipariş-

Cürgül, yıllık 60 bin adet tabanca üretim kapasitelerinin bulunduğunu, yıllık silah ihracatlarının 11 bin olduğunu belirterek, Amerika'da katıldıkları fuarda kapasitelerinin üzerinde, 20 bin adeti aşkın silah siparişi aldıklarını vurguladı.

Fabrikaya siparişler doğrultusunda yatırım yaptıklarını ve kapasitelerini artırdıklarını dile getiren Cürgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amerika'da silah ihracatı için anlaştığımız resmi kuruluş yok ancak Amerikalı silah tüccarlarının çok büyük ölçüde talepleri var. Verdikleri siparişleri bizim üretim kapasitemiz karşılamıyor. Bütün tabancalardan istiyorlar. İstedikleri tabancalar içerisinde Amerikan emniyet güçlerinin kadro silahı olan '1911' marka silah ağırlıkta. Tüfeklerimizi de önümüzdeki aydan itibaren Amerika'ya ve Avrupa'ya ihraç edeceğiz. Amerika'da çok büyük firmalara çalışıyoruz."

Cürgül, Türkiye'de ise polise 50 bini aşkın ve askere de bu sayının çok üzerinde silah sattıklarını belirterek, yurt içinde silah testlerini hiç hata yapmadan geçtiklerini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: