Giresunlu fındık üreticisi yüksek fiyat beklentisinde

Yeni mahsul fındık hasadının başladığı Giresun ve yöresinde üreticiler, rekoltenin düşük gerçekleşecek olmasından dolayı piyasada...

Yeni mahsul fındık hasadının başladığı Giresun ve yöresinde üreticiler, rekoltenin düşük gerçekleşecek olmasından dolayı piyasada yaşanacak arz açığının fiyatlara olumlu yansıyacağı ümidi taşıyor.
Ekonomi Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü Başkanlığı'nda 29 Temmuz günü yapılan toplantıda, Giresun’da fındık hasadına başlama tarihi sahil kesim için 15 Ağustos, orta kesim için 22 Ağustos ve yüksek kesim için de 29 Ağustos olarak belirlenmişti. Alınan karar doğrultusunda Giresun’da fındık hasadına resmi olarak başlandı, ancak fındık ürünün tam olarak olgunluğa erişmemesi nedeni ve Ramazan ayı dolayısıyla çoğu üreticinin bahçelere girmediği gözlemlendi. Ürün hasadına başlayan üreticiler rekoltenin düşük oluşundan dolayı piyasada yaşanacak arz açığının fiyatlara olumlu yansıyacağı ümidinde. Üreticiler, bu yıl fındık fiyatının 7 lira ve üzerinde bir rakamdan gerçekleşmesini temenni ettiklerini kaydetti.
Öte yandan Giresun ve yöresinde gerçekleşecek olan düşük rekolte, fındık işçilerini olumsuz yönde etkiliyor. Fındık üreticileri, düşük rekolte nedeniyle işçi almaktan kaçınıyor, zaten az olan fındıklarını "imece" yaparak topluyor.
Bu şekilde fındık üreticileri ekonomik açıdan kar elde ederken, iş bulamayan işçiler ise bu durumdan şikayetçi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz