Giresunspor, Yeni Hocasını Arıyor

Giresunspor Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ, Teknik Direktör Cengiz Demir’in istifasını yönetim kuruluna sunduğunu, kendilerinin de...

Giresunspor Kulüp Başkanı Mustafa Bozbağ, Teknik Direktör Cengiz Demir’in istifasını yönetim kuruluna sunduğunu, kendilerinin de bu talebi kabul ettiklerini söyledi. Bozbağ, Demir’e gereken toleransın Giresunlular tarafından gösterilmediğinden yakınarak,”Giresunlular, Giresunlu olmayanlara gösterdikleri toleransı maalesef Giresunlu bir hocaya göstermemiştir. Cengiz Demir’inde hangi şartlarda bu göreve geldiğini herkes biliyor.” dedi.

Bozöyükspor karşılaşmasında alınan mağlubiyetin ardından Teknik Direktör Cengiz Demir’in istifasını yönetim kuruluna sunduğunu vurgulayarak, "Cengiz hoca Bozüyük maçı sonrası bize istifa dilekçesini sundu. Bizde yönetim kurulunda bu konuyu yaklaşık iki saat görüşüp kabul ettik.” dedi.

Reklam
Reklam

Cengiz Demir’in kendisi için özel bir yerinin bulunduğunu kaydeden Bozbağ, "Beşiktaş için Samet Aybaba neyse, Fenerbahçe için Aykut Kocaman neyse Giresunspor içinde Cengiz Demir o dur. Kendisi bu kulübe şampiyonluk yaşatmıştır, kaptanlık yapmıştır. Bu kulübe en kötü döneminde hizmet etmiştir. Ailecekte görüştüğüm Cengiz Demir’e bundan sonraki yaşantısında başarılar diliyor, kendisine Giresunspor’a yaptığı hizmetler nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Cengiz Demir’e, Giresunlular’ın yeterli tolerans göstermediğinden yakınan Bozbağ, şöyle konuştu:
“Giresunlular, Giresunlu olmayanlara gösterdikleri toleransı maalesef Giresunlu bir hocaya göstermemiştir. Futbolda eleştiri tabii ki olacak. Giresunspor’u ne şartlarda aldığımızı herkes biliyor. Cengiz Demir’in de hangi şartlarda bu göreve geldiğini herkes biliyor. Yönetimsel anlamda maddi konularda kaydettiğimiz aşamalara gönül isterdi ki bu zamana kadar saha sonuçlarını da ekleyelim ama olmadı. Kısmet değilmiş. Cengiz hocaya bir kez daha teşekkür ediyorum”
Bozbağ, Giresunspor’un yeni teknik patronunun kim olacağı hususunda görüşmelere başladıklarını, mevcut ekonomik şartları göz önüne alarak Giresunspor’a en yararlı isimi belirleyeceklerini aktardı.
Giresunspor Kulübü Başkanı Bozbağ,“Giresunspor’un maddi durumu ortada. Şartlarımıza uyan, bizimle çalışmak isteyen isimlerle görüşeceğiz. Şuanda net bir isim yok. Ama şunu açık yüreklilikle söylüyorum, Giresunspor’un geleceğini bağlayıcı bir anlaşmaya asla imza atmam. Zaten böyle bir teklifle gelecek hocayla da kesinlikle çalışmam. Hayatta herkesin öncelikleri vardır. Kimi ailesini, kimi işini kimi eşini dostunu öncelik sırasında birinci sıraya alır. Belki ailem bana kızacak ama benim birinci önceliğim Giresunspor. Giresunspor’un menfaatleri doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğim. Göreve gelirken bugünleri yaşayabileceğimizin hesabını yaparak, bunları bilerek göreve geldik. Zor olacağını biliyorduk. Şimdi bu zorlukların da üstesinden gelmek için daha fazla çalışacağız” dedi.
Giresun halkına göreve gelirken sözler verdiğini, bunların sonuna kadar arkasında olduğunu ifade eden başkan Bozbağ, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz 13 trilyon borcu olan bir kulübü devraldık. Göreve geldiğimizde elimizde sadece iki tane kiralık oyuncu vardı. Transferin son iki gününde, mali durumumuzu birinci planda tutarak, o zamanki şartlarda boşta kalan en iyi oyuncuları transfer etmeye gayret ettik. Aldığım oyuncuların hepsine de halen kefilim. Daha önceki senelerde 300 milyarlara oynayan oyunculara 140 milyarlara sözleşme imzaladık. Sıfırdan bir kadro kurduk. Bu esnada 2 milyon liralık borç ödedik. Kaldı ki, bu ödemeleri hangi şartlarda yaptığımız da ortadadır. Giresunspor’da hiçbir futbolcunun beş kuruş alacağı yoktur. Bırakın futbolcuyu personelin maaşı bile günü gününe yatmaktadır. Benim dönemimde Giresunspor kimseye borçlu kalmayacak. Gerekirse kişisel servetimi harcayıp verdiğim sözü tutacağım. Benden sonra gelecek başkan Mustafa Bozbağ döneminden şu kadar borç var diyemeyecek. Bu söylediklerimi kimse yanlış anlamasın. Kimseyi eleştirmiyorum. Ben, benden önce bu kulübe hizmet etmiş herkese teşekkür ediyorum. Ancak Giresunspor’u bir rant kapısı olarak görenlerin sonuna kadar karşısındayım. Çeşitli eleştirilerde yapılıyor ancak şunu herkesin bilmesini istiyorum. Hiçbir siyasi beklentim yok. Siyasi beklentim olsa Giresunspor’a başkan olmazdım. Giresunspor benim için siyaset üstü bir kurumdur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: