Giresunspor'da görevinden ayrılan Kaya, istifa nedenlerini açıkladı

Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden Giresunspor’da görevinden ayrılan teknik direktör Bahri Kaya, ''2 -...

Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden Giresunspor’da görevinden ayrılan teknik direktör Bahri Kaya, ''2 - 3 gündür telefonlarım hiç susmuyor. Kararımdan vazgeçmem için çok önemli destekler geldi. Ama bu bir sportif karar değildi. Bu bir onur gurur kararıydı. Onun için kararımdan vazgeçmedim.” dedi.
Kaya, Giresunspor Kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, istifa gerekçesi ile Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’in kendisi hakkındaki açıklamalarını değerlendirdi. Onyedi ay önce Giresunspor’un geçtiğimiz sezon ligde kalma mücadelesi verdiği zor günler yaşadığı bir süreçte teknik direktör olarak göreve başladığını anımsatan Kaya, verdiği mücadele sonucu takımın ligde kalmasını sağladığını, yine sezon başında da geçen seneki kadronun korunması noktasında büyük emeğinin olduğunu savundu.
Yaşanan şike soruşturması süreci Giresunspor’da yönetim belirsizliği ile transfer yasağının konmasının takımı olumsuz yönde etkilediğini aktaran Kaya, tüm olumsuzluklara rağmen Giresunspor’un ligde tutunabilmesi adına üstün gayret ve çabalar gösterdiklerini, belli başarılar da yakaladıklarını kaydetti.
Kaya, ligin ikinci yarısına transfer tahtasının açılarak 13 futbolcu transferi ile başladıklarını, ancak alınan tüm futbolcuların tam anlamıyla hazır olmadıklarını, bu nedenle de kendilerinin yeterli oranda yararlanamadığından yakınarak şöyle konuştu:
“Gelen oyuncularımızın 13’ünün de son bir yıl, ya da 6 ayda oynadıkları maç sayısı gerçekten ürkütücü. Buraya gelen oyuncunun oynadığı az maç sayısından ben sorumlu değilim. Ben şimdi gidiyorum. Objektif değerlendirmeler yapın. Aldığımız oyuncuların tamamının maç kondisyonları eksik. Hiçbiriyle tam anlamıyla çalışma imkanı bulmadan sahaya çıktık. El insaf. Bu kadar abalıya vurmayın.”
Giresunspor’un ligde oynadığı son 3 maçta 5 puan aldığını anımsatan Kaya, Giresunspor’un çıkış içerisinde olduğunu belirterek, ''İnşallah yaşanan bu süreç Giresunspor’u olumsuz yönde etkilemez.” dedi.

Reklam
Reklam

GİRESUN VALİSİ DURSUN ALİ ŞAHİN YANLIŞ YÖNENDİRİLDİ
Kaya, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’in kendisi hakkındaki açıklamalarını da değerlendirdi. Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’in, Giresunspor 2. Başkanı Cengiz Cindemir tarafından, kendisini istemediği için yanlış yönlendirildiğini, Şahin’in bu nedenle kendisi hakkında açıklamalarda bulunduğunu savunan Kaya, şöyle konuştu:
“Bir kere hiç kimseye cevap verme durumunda değilim. Bu durumu karşılıklı diyaloga dönüştürme amacında değilim. Ama konuşma ihtiyacı hissediyorum. Çünkü kamuoyu yanlış yönlendiriliyor. Sayın valimiz bir açıklama yapmıştır. Bu beni derinden üzmüştür. Değerlendirmeleri vardır, saygı duyuyorum. Ama sayın valimiz maçta yoktu. Bu bilgileri ona en yakın yöneticiden aldı. Keşke beni arasaydı. Benden gerekli bilgileri alsaydı. Ona bilgileri veren Cengiz Cindemir (Giresunspor 2. Başkanı) yanlış bilgilendirdi sayın valimizi. Ama ben sayın valimize cevap vermek değil, kamuoyunu bilgilendirmek istiyorum.
Giresunspor Fenerbahçe A takımından oyuncu transfer edemedi. 2 tane gencecik çocuğu getirdik. Trabzonspor A takımdan oyuncu almadık. Trabzonspor’un 2. Lig’deki pilot takımından oyuncu aldık. Keşke Trabzonspor’un A takımından oyuncu alabilseydik. Çünkü sonuçta 18 aydır bu takımın tek sorunu var gol atamamak. Golü atacak adamı bulmak için çok çaba sarfettik. Sayın valimiz maçta yoktu. Ona yanlış bilgi verdiler. O bilgiyi veren beni istemeyen bir arkadaş. Kişiler kendi egoları için düşüncesizce davranır ve konuşursa o zaman bir kasıt aranır. Sayın Cengiz Cindemir beni istemeyen bir yönetici. Sayın valimize yanlış bilgiler verdi. Beni istemediğini biliyorum.”

Reklam
Reklam

BANA ‘BU ADAM’ DEMEMELİYDİNİZ SAYIN VALİM”
Bahri Kaya, Giresun Valisi Şahin’e, kendisi için sarfettiği “Bu adam” söylemini eleştirdi. Kaya, şunları aktardı:
“Ama sayın valimize de bir tek şey söylemek istiyorum. Bunu kendimde hissediyorum. Sayın valimizin tüm değerlendirmelerine saygı duyuyorum. Ama bana ‘Bu Adam’ dememeliydi. Ben 55 yaşında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir teknik direktörüm. Askerliğimi yapmış, vergimi ödeyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Giresunspor’un teknik direktörüyüm. Bana ‘Bu Adam’ dememeliydiniz, sayın valim."
Kaya, konuşmasını tamamlamasının ardından basın mensuplarının sorusunu almadan vedalaşarak salondan ayrıldı.

GİRESUN VALİSİ ŞAHİN, KAYA İÇİN NELER DEMİŞTİ
Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, 15 Şubat Çarşamba günü Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ndeki katıldığı bir etkinlikte, geçtiğimiz haftasonu oynanan Adanaspor karşısında sahadan bir puanla ayrılması ve bu maçta yeni transferlerin çoğunu oynatmamasından dolayı Giresunspor Teknik Direktörü Bahri Kaya'yı eleştirmişti. Şahin,"Bu hoca beni kızdırıyor. Canım sıkılıyor" demişti. Şahin, açıklamalarında şunları aktarmıştı:
"Vali olarak ben Giresunspor için mücadele ediyorum. Ben futbolun 'A' sını bilmezdim. Burda öğrenmeye başladım. Ancak bu hoca beni kızdırıyor. Ben 7 futbolcu getirmişim. Adam tutuyor, 7 futbolcu getirmişim 2'sini oynatıyor. Neden oynamıyor bunlar? Ben buraya Fenerbahçe'den 2 futbolcu getirmişim arkadaş. Para döküyoruz onlara. Canım sıkılıyor. Ben 7 futbolcu getirmişim. Hepsi para onların. Neden oynamıyorlar? Öyle değil mi? Fenerbahçe'den adam getirmişiz. Neden oynamıyorlar. Trabzon'dan Hasan Ahmet Sarı'yı getirdim. O çocuk civa gibi. Kadroya bile almamış adamı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz