Giresunspor'dan, Hakem Bilgiç'e öfke

Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden Giresunspor’da yönetim kurulu, hakem Kutluhan Bilgiç’e tepki gösterdi. Giresunspor...

Bank Asya 1. Lig’de mücadele eden Giresunspor’da yönetim kurulu, hakem Kutluhan Bilgiç’e tepki gösterdi. Giresunspor Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, "Hakem Kutluhan Bilgiç, Türk futboluna kara bir leke sürdü.” denildi.

Giresunspor Yönetim Kurulu açıklamasında, 31 Mart Cumartesi günü oynanan Konyaspor-Giresunspor maçını yöneten hakem Kutluhan Bilgiç’in, verdiği kararlarla, Giresunsporlu futbolcuların emeğini, alın terini hiçe saydığı, Türk futboluna kara bir gün yaşattığı belirtildi. Bilgiç’in maçı 6 dakika uzatmasına sert tepki gösteren Gireusnspor Yönetim Kurulu’nca yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Takımımızın Konyaspor il deplasmanda oynadığı karşılaşmayı yöneten, daha doğrusu yönetemeyen İzmir Bölgesi Hakemi Kutluhan Bilgiç, maalesef Türk futbolu için kara bir gün yaşatmıştır. Bilgiç, maçın başından 95+1’e kadar, çaldığı kasıtlı ve yanlış düdükleri ile Giresunsporlu futbolcuların alın teri ve emeklerini hiçe saymıştır. Bu adaletsizliğin, Mevlana’nın şehrinde yaşanması, bizi bir kez daha üzdü.”

“Konyaspor maçında takımımıza 8 sarı, ikisi çift sarıdan 2 kırmızı kart gösteren hakem Bilgiç, rakip takıma sarı kart gösterme konusunda son derece cimri davranmıştır. Bu noktada biz Bilgiç’in tarafsızlığını sorgulamaktan çok, yetersizliğini gündeme getirmeye çalışıyoruz” denilen açıklamada, şunlar aktarıldı:

“Bilgiç ilk yarıda rakip takım için de tam 3 kez sarı kart göstermesi gereken pozisyon oluşurken, bunları dikkate bile almamıştır. İkinci yarıda oyuna giren Konyaspor’dan Ertuğrul’a bir sarı kart göstermiştir. Somut örnekleri yazmaya kalktığımızda sayfalar dolduracağı için bir iki tane çarpıcı konuya işaret etmek bile durumu anlatacaktır. İlk yarıda sarı kartları ile Giresunspor’u frenlemeye çalışan Bilgiç, Banahane oyundan çıkarken, onu iten rakibine karşılık verdiği için Giresunsporlu oyuncuya sarı kartı kararlılıkla göstermiş, nedense onu iten rakibine Mevlana hoşgörüsüyle davranmıştır.”

Reklam
Reklam

MHK’nın göreve davet edildiği ve Giresunspor’un hakkının aranmasının istenildiği açıklamada, ”Maçın sonunda kendisine itiraz dahi etmeyen oyuncuya kırmızı kart gösterecek kadar ne yaptığını bilmez olan Kutluhan Bilgiç’e gözlemci A. Oğuz Arıkan hangi puanı verecektir, bu merak konusudur." denilirken, şu ifadelere yer verildi:

"Biliyoruz maçın 5 dakika uzatılması için kronometre hakemin kolunda denilecektir. Ayrıca bir dakika daha uzatmada da (95+1) aynı durum söz konusu olacaktır. Bu pozisyon öncesinde oluşan korneri görmeyen gözlerin bu ligde düdük çalmasını nasıl izah edeceğiz. Bugün sadece Giresunspor değil, ligin zirvesi ve altını etkileyen bir maça böylesi yetersiz bir hakemin verilmesini MHK içine nasıl sindirecektir.

Bizim önerimiz Zekeriya Alp ve Yüksel Okçuoğlu’nun bu karşılaşmayı bir kez izlemesi, sonra haklı ya da haksız olduğumuza ilişkin kamuoyunu aydınlatmasıdır. Türk hakemliğinin ivme kazandığı şu dönemde böyle bir hakemi, bu denli kritik bir maça vermeleri de ne yazık ki MHK’nin büyük yanlışıdır. Ancak bu hatanın bedelini Giresunspor Kulubü oyuncuları soyunma odasındaki gözyaşları ile ödemek zorunda kalmıştır.

Reklam
Reklam

Maçın ikinci yarısında Konyaspor’un üstün oyununu kabul etmemek mümkün değildir ama oyunun sonucunu Kutluhan Bilgiç adlı hakemin belirlemesi de acı bir olaydır. Bu noktada MHK Başkanı Zekeriya Alp ve Başkan Vekili Yüksel Okçuoğlu’nu göreve davet ediyoruz. Hatalı olan bizlersek, özür dileme erdemini gösteririz. Onlar bu hatayı yaptılarsa, Giresunspor bu özrü beklemektedir. Giresunspor’un hakkının yenmesine, emeğinin yok sayılmasına, futbolcusunun gözyaşı dökmesine neden olanların takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: