Giresun'un Alt Yapı Sorununu AB Çözecek

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Avrupa Birliği (AB) ile ortak sürdürecekleri çalışmalarla Giresun'un alt yapısının Avrupa kentleriyle aynı seviyeye getirileceğini

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Avrupa Birliği (AB) ile ortak sürdürecekleri çalışmalarla Giresun'un alt yapısının Avrupa kentleriyle aynı seviyeye getirileceğini söyledi.

Aksu, Belediye Meclis Salonu'nda düzenlendiği basın toplantısında, AB ile Giresun Belediyesi arasında geçtiğimiz hafta imzalanan "AB Entegre Su Projeleri'nin Hazırlanması için Teknik Yardım" projesini değerlendirdi.

Proje kapsamında Giresun'un alt yapı sorunlarının giderilmesine yönelik ortak çalışmaların sürdürüleceğini dile getiren Aksu, "Proje maliyeti 25 ila 80 milyon Avro arasında olacak. Giresun'un alt yapı sorunlarını tamamen çözecek bir işbirliğine imza attık. Giresun'umuza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Reklam
Reklam

Aksu, şöyle devam etti:

"İlk göreve geldiğimizde Giresun'da alt yapıda ciddi sorunları olduğunu gördük. Aradan geçen 4 yılda da alt yapıyla ilgili çok ciddi çalışmalar yürüttük. Kaldırımlar olur, asfaltlar, binalar yapılır ama şehrin ana teması aslında alt yapıların bütünlüğüdür. Biz de buradan yola çıkarak girişimlerimiz sonucu AB ile Giresun için hayati önem taşıyan anlaşmaya imza attık. Giresun'un alt yapısını, Avrupa'daki kentlerdeki seviyeye getireceğiz. Her zaman söylüyoruz, 'Avrupa alt yapıyı bitirmiş, o sorunu yok ortada' diye hep söyleriz. İşte Giresun'u bir Avrupa kenti yapma noktasındayız. Giresun insanı artık alt yapı sorunları yaşayamayacak. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz."

Başkan Aksu, projenin 1,5 yıl sonra uygulamaya konulacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Atakan Çıtlak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: