Girilmez yolda 2 gencin öldüğü kaza, olay yerinde protesto edildi

İzmir’in Foça ilçesinde, iki gencin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası sonrası trafik terörüne dikkat çekmek isteyen...

İzmir’in Foça ilçesinde, iki gencin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası sonrası trafik terörüne dikkat çekmek isteyen gençlerin yakınları, protesto gösterisi düzenledi.
Bağarası beldesi Leventler Kavşağı’nda 3 Haziran 2011’de meydana gelen trafik kazasında, İzmir istikametine giden Murat Duran (19) yönetimindeki 35 FA 2597 plakalı motosiklet, karşı yönden gelen ve yüzbaşı rütbesinde asker olan F.K. idaresindeki 35 AE 698 plakalı otomobil ile askeri yol kavşağında çarpışmıştı.
Kazada, çarpmanın etkisi ile yere düşen motosiklet sürücüsü Murat Duran ve yanında bulunan Batuhan İşlek (16) olay yerinde hayatını kaybetmişti. Otomobil sürücüsünün, 'Girilmez' levhası bulunan yola girmeye çalıştığı sırada yaşanan kaza sonrası iki evladını kaybeden aileler, kazanın meydana geldiği noktada protesto gösterisi düzenledi.
Jandarma ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı protesto gösterisi, iki gencin yakınları ve vatandaşların motosiklet ve otomobillerden oluşan uzun araç kuyruğuyla kazanın yaşandığı noktaya gelmesiyle başladı. Burada araçlarından inen iki gencin ailesi ve yakınları, kazanın yaşandığı noktaya karanfiller ve siyah bir çelenk bıraktı.
Kazada ölen gençlerden Batuhan İşlek’in annesi Emine İşlek, babası Zafer İşlek, kazada hayatını kaybeden diğer genç Murat Duran’ın babası Sedat Duran ile yakınlarının katıldığı protesto gösterisi hüzünlü sahnelere sahne oldu. Murat Duran ve Batuhan İşlek’in yakınları gözyaşlarına boğuldu. Protestocu grup adına konuşan ölen gençlerin avukatı Efe Giorgio Negri, dünyada trafik kazalarında her yıl 1 milyon 300 bin insanın öldüğünü, 50 milyon insanın yaralandığını hatırlatarak, “Dünyada meydana gelen trafik kazası kaynaklı ölümlerin yarısı 10 ülkede meydana geliyor. Bu 10 ülke arasındaki ülkelerden biri de Türkiye. Ülkemizde, geçtiğimiz yıl 1 milyon 104 bin trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 4 bin 45 kişi hayatını kaybetti. Ülkemizde meydana gelen kazaların büyük bir bölümü yaz mevsiminde gerçekleşiyor. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında kaza riski 2-3 kat artıyor. Yaz mevsiminde turizme bağlı olarak yoğunlaşan trafikte İzmir, kazaların en fazla yaşandığı iller arasında ipi göğüslüyor. Bugün burada andığımız kardeşlerimiz de bu mevsimde, turizmin gözde ilçelerinden olan Foça yolunda trafik canavarına yenik düştü.” dedi.

Reklam
Reklam

Foça-Bağarası mevkiinde, sadece askeri personelin kullanabildiği Leventler Kavşağı’nın bölgedeki kazaların merkezi olduğunu aktaran Negri, yol girişinde bulunan sarı ışık ve girilmez tabelalarının bölgeyi bilmeyen sürücüler için ölümlü kazalara davetiye çıkardığını kaydetti. Negri, sözkonusu kazayla ilgili cevapsız kalan şu soruların yanıtlarını beklediklerini vurguladı:
“Kurumlar arası ihtilaf nedeniyle kaderine terk edilen bu yolun kavşak haline dönüşebilmesi için daha kaç can vermemiz gerekiyor? Motosikletler ve diğer motorlu taşıtlar aynı trafikte seyretmektedir. Buna rağmen, diğer taşıt sürücülerinin motosikletleri hiçe sayması sonucu sık sık motosiklet kazaları meydana gelmektedir. Motosikletler, diğer motorlu taşıt sürücüleri tarafından ne zaman trafikte bulunma hakkına kavuşacak?”
Kazada hayatını kaybeden Batuhan İşlek’in babası Zafer İşlek ise girilmez tabelası bulunan bir yola girmeye çalışan sürücünün iki evlatlarını aldığını belirterek, mahkeme aşamasında sonuna kadar şikayetçi olacaklarını söyledi. Murat Duran’ın babası Sedat Duran da büyük acı yaşadıklarını, sonuna kadar davalarını takip ederek sürücünün en ağır cezayı almasını istediklerini dile getirdi.
Protestoya motosikletleriyle katılan motorculardan İlker Öztop, Metin Boyacı ve Mehmet Ali Özruh da diğer araç sürücülerine çağrıda bulunarak, motosiklet kullanıcılarına daha saygılı davranmalarını istedi. Kazanın yaşandığı noktada bir süre alkışlı protesto yapan grup, daha sonra sessizce dağıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz