Girişim Sermayesi Ve Melek Yatırımcı Paneli

Hazine Müsteşarlığı Finansal Araçlar ve Piyasalar Geliştirme Dairesi Başkanı Hakan Ertürk, proje sahibi ile finansman sahibini bir araya getirmek için oluşturulan iş melekleri ağlarının yeni yatırımcılar için büyük önem taşıdığını belirterek, Hazine olarak bu ağları akredite etmeye başlayacaklarını bildirdi.

Hazine Müsteşarlığı Finansal Araçlar ve Piyasalar Geliştirme Dairesi Başkanı Hakan Ertürk, proje sahibi ile finansman sahibini bir araya getirmek için oluşturulan iş melekleri ağlarının yeni yatırımcılar için büyük önem taşıdığını belirterek, Hazine olarak bu ağları akredite etmeye başlayacaklarını bildirdi. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı uzmanı Selin Silahyürekli de sermaye piyasası mevzuatındaki girişim sermayesi hakkında bilgi verdi. GSYO olarak adlandırılan Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklıklarının kayıtlı sermayeli olarak kurulan ve çıkarılmış sermayelerini esas olarak girişim sermayesi yatırımlarına yönelten ortaklıklar olduğunu kaydeden Silahyürekli, GSYO girişim sermayesi yatırımlarının gerçekleştirilmesinde kullanılan araçlardan biri olduğunu söyledi. Bir GSYO'nun aynı zamanda bir kurumsal yatırımcı ve bir sermaye piyasası kurumu olduğunu ifade eden Silahyürekli, bu sebeple GSYO'ların faaliyetlerinde sermaye piyasası mevzuatına uyum sağlaması gerektiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz