Girişimci Kadın Kendi Iş Yerini Açtı

Osmaniye'de emekli memur olan bir kadın, KOSGEB'in, "Baharat ve Baharatlı Ürünler Kursu"nu başarıyla tamamlayarak kendi iş yerini açtı.

Osmaniye'de emekli memur olan bir kadın, KOSGEB'in, "Baharat ve Baharatlı Ürünler Kursu"nu başarıyla tamamlayarak kendi iş yerini açtı.

Emine Karayiğit (46), gazetecilere yaptığı açıklamada, aktar üzerine iş yeri açtığını belirtti.

Karayiğit, arkadaşlarını örnek aldığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

"Osmaniye Devlet Hastanesi'nden emekli olduktan sonra hayatımda aktif olarak ne yapabileceğimi düşündüm. Girişimcilik kursları olduğunu öğrendim ve KOSGEB'in açtığı 'Baharat ve Baharatlı Ürünleri' üzerine açılan kursa giderek belge aldım. Çevremdeki girişimci kadın arkadaşlarımın da desteği ile kendi iş yerimi açmayı başardım. Benim konfeksiyon ve terzi işi ile uğraşan girişimci arkadaşlarım vardı. Onların girişimcilik ruhu beni de etkiledi, güç şartlarda ayakta kalma mücadeleleri bana örnek oldu. Emekli oldum, keyfime baktım düşüncesinde olmadım. Yanımda çalışan arkadaşlarımı da bayanlardan tercih ettim. Hayat şartları bayanlar için daha da zor."

Reklam
Reklam

Karayiğit, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah'ın kadın girişimcileri teşvik etmesinin, kendisini cesaretlendirdiğini belirtti.

Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: