Kitap, Silikon Vadisini oluşturan tarihsel ve ekonomik süreçler neler; yenilik dalgaları nasıl bir gelecek gösteriyor, risk yatırımcısına nasıl ulaşılır, risk yatırımının ekonomiye katkısı nedir, diğer ülkelerin girişimcilik modelleri nasıl şekilleniyor, gibi sorulara cevap veriyor.
Silikon Vadisi’nde başarılı girişimcilik faaliyetleri yürütmüş girişimci-akademisyen Mustafa Ergen’in yazdığı Girişimci Kapital: Silikon Vadisi Tarihi ve Startup Ekonomisi, teknoloji girişimciliğinin tarihsel süreçlerini anlatan ve bu alanda iş kurma, sermaye bulma gibi konularda pratik bilgiler veren kapsamlı bir kaynak.
İş dünyasından önemli isimler kitap için ne dedi?
Ali Y. Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi: Bütün okuyucular, girişimciliğe uzak olanlar bile bu kitabı okurken farklı bir perspektif kazanacak ve zevk alacaktır.
Ali Sabancı, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı: Bu kitabın ülkemizde girişimciliğe katkı veren birçok kurum, kuruluş, iş dünyası, STK’ya ve tabii ki girişimcilerimize yol gösterecek bir kaynak olacağından şüphem bulunmamakta.
R. Faruk Eczacıbaşı, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Mustafa Ergen’in, girişimcilik konusunu bütün nitelikleriyle ele alarak değerlendirdiği kitabı, ülkemizde bu konuyla ilgilenen herkesin bilgisini güncelleyecek çok önemli bir kaynak niteliğinde.
Didem Eryar Ünlü, Dünya Gazetesi: Thomas Piketty'nin "21. Yüzyılda Kapital" isimli kitabının ardından, şimdi de Mustafa Ergen imzalı "Girişimci Kapital"i okumaya hazır olun. Girişimci Kapital Silikon Vadisini oluşturan tarihsel ve ekonomik süreçler neler; yenilik dalgaları nasıl bir gelecek gösteriyor; risk yatırımcısına nasıl ulaşılır; risk yatırımının ekonomiye katkısı nedir; diğer ülkelerin girişimcilik modelleri nasıl şekilleniyor, gibi sorulara cevap veriyor.
Mustafa Ergen kimdir?
Birinci olarak girdiği Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinden üniversite birincisi olarak mezun olan Ergen, Berkeley Üniversitesi ElektrikMühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri bölümünde kablosuz haberleşme üzerine yüksek lisans ve doktorasını tamamladı. Doktora sonrası aynı üniversitede akıllı sensör ve ulaştırma teknolojileri üzerine araştırma laboratuvarı kurdu.
2005 yılında Silikon Vadisi'nde 4. Nesil haberleşme teknolojisi üzerine WiChorus şirketini, risk yatırımı alarak kuran Ergen, bu şirketi 2009 yılında iki yüz milyon dolar karşılığında Tellabs'a sattı. 2011 yılından bu yana Koç Üniversitesi'nde hem mühendislik hem de işletme bölümünde girişimcilik dersi veren Ergen, aynı zamanda, girişim fikirlerinin hayata geçmesi için kurulan Koç Üniversitesi Kuluçka Merkezi'nin de Kurucu Direktörü.