Girişimciler Ekonomiye Kazandırılıyor

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, kentteki istihdam ve üretim sorunun aşılabilmesine...

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, kentteki istihdam ve üretim sorunun aşılabilmesine yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade ederek, “Şu ana kadar 400 girişimciyi Adana ekonomisine kazandırdık. Hedefimiz, yılsonuna kadar bu rakamı bine yükseltmek” dedi.

ATO, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Adana Hizmet Merkez Müdürlüğü ve Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) işbirliğinde 4 etap halinde organize edilen; ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan toplam 114 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. ATO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törende konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, Adana ekonomisinin eski güçlü günlerini tekrar yaşayabilmesi için girişimci sayısının mutlaka artırılması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

2012 yılındaki hedeflerinin, KOSGEB ve ABİGEM işbirliğiyle düzenlenen; ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne katılarak başarı sağlayanların sayısını bine çıkarmak olduğunu ifade eden Gizer, “Türk ekonomisinin en önemli hedeflerinden birinin girişimcilik ruhunun her kesime yayılmasıdır. Bu hedefe ulaşmak için her kurum ve kuruluşun mutlaka işbirliği içerisine girmesi gerekiyor. Adana Ticaret Odası olarak KOSGEB ve ABİGEM ile birlikte bugün Adana ekonomisine 114 girişimci kazandırdık. Ancak bu sertifika, bir süre sonra yeterli olmayacak” ifadesini kullandı.

Gizer, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Çünkü burada sertifika ile başlayan süreç, girişimcilerimizi daha da büyük düşünmeye itecek. Bu tür eğitimler, projesi olan yeni iş fikirleri üretebilen girişimciler için büyük bir fırsattır. Bu fırsatın en iyi şekilde desteklenmesi bir yandan kursiyerlerimizi yapacakları girişimlerle istihdam ve üretime yönlendirecek, diğer yandan da Adana ekonomisine hareketlilik kazandırıp, katma değer oluşturacak.”

Reklam
Reklam

KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu da, düzenlenen girişimcilik eğitimleri ile yeni istihdam olanakları sağlamak ve bu amaçla kendi işini kurmak isteyen girişimcilere destek vermeyi hedeflediklerini belirtti. Sucu, “Girişimcilere kendi işlerini kurabilmeleri için gereken hukuki işlemler, işletmeciliğin hassas noktaları, satış, pazarlama, muhasebe ve girişimcilikle ilgili kapsamlı bilgilerin verildiği eğitimi başarıyla tamamlayan 114 girişimci adayından uygun iş planı hazırlayanların, KOSGEB'in 27 bin TL.'ye ulaşan geri ödemesiz maddi desteklerinden ve 70 bin TL’ye varan faizsiz krediden yararlanabileceklerdir” diye konuştu. Törende kursiyerlere sertifikalarını ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer ile KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: