Girişimciler KOSGEB'de Eğitim Alıyor

Antalya'da iş hayatına atılmayan hazırlananlar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile İŞKUR'un ortaklaşa düzenlediği

Antalya'da iş hayatına atılmayan hazırlananlar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile İŞKUR'un ortaklaşa düzenlediği kursta eğitim almaya başladı.

KOSGEB Antalya şubesinde gerçekleşen kursa katılan 50 kişi, burada "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" almaya başladı. Ümit Evren ve Mustafa Salman'ın eğitmen olarak katılacağı kurs, iki hafta sürecek. Eğitimlerde kursiyerlere, "KOSGEB'e nasıl başvurulur-", "İş nasıl kurulur-" gibi konular anlatılacak.

Eğitimi tamamlayan girişimcilere KOSGEB tarafından sertifika verilecek. Daha sonra iş hayatına atılacak girişimciler, KOSGEB'e proje sunacaklar ve bu projelerden uygun görülürse KOSGEB tarafından maddi destek sağlanacak. Eğitim çerçevesinde İŞKUR'un kursiyerlerin günlük harcırahlarını karşılayacağı ve "İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası" yapacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Eğitmen Ümit Evren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, girişimciliğin çok önemli olduğunu söyledi. Kursa katılanların birçoğunun geleceğin patronu olacağını ifade eden Evren, "Burada sertifika alacak kişiler, ekonomiye ve sosyal yaşama yön verecekler. İş kurmaya kararlı olanlar eğitime katılıyor. Eğitim sonunda KOSGEB tarafından sertifika verilecek. Ayrıca KOSGEB, sunulacak projeler arasında uygun olanlara maddi destek sağlayacak" dedi.

Muhabir: Okan Özer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: