Girişimcilik kurslarına yılın ilk 6 ayında geçen yıla göre iki kat başvuru oldu

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) girişimcilik destek programı kapsamında,...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) girişimcilik destek programı kapsamında, Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD) işbirliği ile düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitim programı tamamlandı. Programın sertifika töreni, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, ASAD Başkanı Şahin Altuntaş, ASAD Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda davetlinin katılımı ile ASAD Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
KOSGEB Başkanı Kaplan, geçen yıl 12 bin girişimci adayına eğitim verildiğini, bu yılın ilk 6 ayında ise 28 bin 372 kişinin uygulamalı girişimcilik eğitimi aldığını söyledi. Kaplam, bu sayının yıl sonuna kadar 30 bin kişiyi kapsayacağını vurguladı. Kaplan, 2011 yılı hedefini geçeceklerini belirterek, “Bu bizim adımıza ve Türk girişimcileri adına övünülecek bir durumdur.” dedi. Kaplan, girişimcilik eğitimleriyle hibe desteğinin 4 bin TL’den 27 bin TL’ye, geri ödemeli destek limitinin de 40 bin TL’den 70 bin TL’ye çıkarıldığını hatırlattı.
Başkanı Kaplan, 120 bin civarında olan KOBİ sayısının yapılan kanun değişikliğiyle birlikte 600 bini geçtiğini belirtti. KOSGEB’in yeni destek sisteminde, girişimciliğin ayrı bir destek programı olarak ele aldığını kaydeden Kaplan, girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması, başarılı ve uzun işletmelerin kurulması için ‘uygulamalı girişimcilik eğitimi’, ‘yeni girişimci desteği’, İŞGEM desteği ve iş planı ödülü’nü kapsayan 4 adet destek modülü ile 'girişimcilik destek programı'nı yürürlüğe koyduklarını söyledi.
Sertifika töreninde konuşan ASAD Başkanı Şahin Altuntaş, “Bu proje bizim için bir sosyal sorumluluk projesidir. Biz dernek olarak istihdamı artırma arayışı içerisindeyiz. Bu konuya destek veren her projenin içinde ASAD olarak her zaman bulunduk. Bugüne kadar edindiğim tecrübelere dayanarak diyorum ki işini iyi seçmelisin, branşına göre iş seçmelisin, sabırlı olmalısın, işini kurarken iyi araştırmalısın, mesleğin olan işte büyümelisin, fırsatları iyi değerlendirmelisin. İşte benim yıllar yılı yaşadığım olaylardan edindiğim ticari tecrübeleri siz bu 60 günlük kurs neticesinde öğrendiniz. Derneğimize ticari hayatında başarıyı yakalamış iş adamları ile kurs süresince size iş hayatında yaşadıkları tecrübelerini size aktardılar.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ASAD Başkanı Şahin Altuntaş, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan’a plaket takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz