Girişimcilik Kursunu Bitirdi Ve İşyerini Açtı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Ticaret Odası ve Kosgeb işbirliğiyle açılan girişimcilik kursunu bitiren Alime Gönültaş'ın sahibi...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Ticaret Odası ve Kosgeb işbirliğiyle açılan girişimcilik kursunu bitiren Alime Gönültaş'ın sahibi olduğu Egem Tekstil adlı işyeri törenle açıldı.

Hürriyet Caddesi üzerindeki işyerinin kurdelesini kesen belediye başkanı Fikret Akova, ilçenin yeni bir girişimci kazandığını söyledi. Aralık ayı içerisinde açılan Kosgeb iş edinme kurslarına katılan işletmeci Alime Gönültaş, ilk krediyi alarak kendi işini kurdu. Hürriyet caddesinde açılan Egem Tekstil'in açılışını yapan Belediye Başkanı Fikret Akova, işletmeci Alime Gönültaş'ı kutlayarak kadın girişimcilerin sayısının artmasını istedi. İlçenin yeni bir girişimci kazandığını bildiren başkan Akova, "Alime Gönültaş gibi işletmeci bayanlarımızın çok daha fazla olmasını bekliyoruz. Kadınlarımızın iş hayatlarında üretime katkı sunmasını, ev ekonomisine destek olmasını istiyoruz. Yeni açılan Egem Tekstil işletmecisi Alime Gönültaş'ı kutluyorum. Artık Burhaniye halkı perde, fon, stor, dikey, zebra, jaluzi ve katlama türü perde alışverişini umarım buradan yapar. Artık Burhaniye'de perde denince akla Egem Tekstil gelmeli. Başka ilçelere gidilmemeli" dedi.

Reklam
Reklam

Açışta ilçe eski vaizi Ramazan Daş dua yaparken hayırlı olsun dileğinde bulundu. Açılışa katılan konuklara teşekkür eden Ali Gönültaş, "Kosgeb eğitim programına katıldım. Bu program bittiğinde projemizi yaparak iş hayatına atıldım. Egem Tekstil olarak perdelik dikiminin yanı sıra bindallı, yöresel halk oyunları kıyafetleri, animasyon kostümleri, okul gösteri kıyafetleri ve çok yakın bir zamanda yeni evlenecekler için gelinlik dikim, satış ve kiralama sistemi ile de Burhaniye halkına hizmet etmekten büyük mutluluk duyacağım" dedi. Açılışa Belediye Başkanı Fikret Akova'nın yanı sıra Ticaret Odası Genel Sekreteri Ersel Pazarbaşı, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: