Girişimcilik Kursu’nu Tamamlayanlar Sertifika

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme...

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğinde düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Kursu’nu başarıyla tamamlayan 62 kursiyer sertifikalarını törenle aldı.

TÜMSİAD hizmet binasında yapılan sertifika töreninde konuşan KOSGEB Osmaniye İl Müdürü Danyal Peker, son iki yılda Osmaniye’de 1300 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Kursu eğitimi verdiklerini ve 135 işletme açılmasına da vesile olduklarını söyledi. Girişimciliğin bir ülkenin kalkınma motoru olduğunu belirten Peker, “Bir ülkenin girişimcisi ne kadar güçlü ise ülke de o kadar güçlüdür” dedi.

Reklam
Reklam

Ekonomiyi güçlendirmek için yapılan yatırımların ekonomiye olan katkısını arttırmak gerektiğini söyleyen Peker, “Bu da girişimcilikten geçiyor. KOSGEB, bu gerçeği görerek 2010 yılından itibaren uygulamalı girişimcilik eğitimleri verdi ve bu eğitimlerden mezun olup iş yeri kuran insanlara da destek vermeye başladı. KOSGEB, şu ana kadar Türkiye çapında 100 Bin kişiye eğitim verdi. Önemli bir seferberlik başlatıldı ve önemli bir yere de gelindi. Geçmişte girişimcilik Türkiye’de fazla konuşulmuyordu. Toplumda bir memurun, bir işçinin, bir iş yeri sahibinden daha üstün tutulduğu bir dönemden böyle bir döneme gelindi. İnsanlar artık kendi işini kurmak konusunda daha arzulular. Biz ilk adım olarak iş yerlerinin açılmasını sağlıyoruz. Bir sonraki adımda ise, bu iş yerlerinin devamını sağlamak istiyoruz. Yani iş yerini kurmakla iş bitmiyor, devamını sağlamak önemli” diye konuştu.

TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş de girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere “İş dünyasına hoş geldiniz” diyerek, güzel ve başarılı işler kurmalarını diledi.

Reklam
Reklam

Girişimcilik Kursu’ndan başarı ile mezun olarak şarküteri sektöründe kendi iş yerini kuran 3 çocuk annesi Seher Uymaz (32), artık geleceğe daha güvenle baktığını söyledi. Eşinin teşviki ile kursa katıldığını söyleyen Seher Uymaz, iş hayatından daha önce çok korktuğunu, ancak verilen eğitimler sayesinde güven ve cesaret alarak kendi işyerini açtığını belirtti. Topluma yararlı bir insan olmak için kendi işyerini açtığını söyleyen 4 çocuk sahibi Havva Tazeoğlu (46) ise, ev hanımlarına evde boş oturmaktan kurtulup, bir işin ucundan tutmalarını tavsiye etti. Düziçi’nde tekstil üzerine hizmet veren işyeri kuran Tazeoğlu, bu süreçte ailesinin teşvik ve desteği olduğunu söyledi.

Sertifika dağıtım töreninin ardından TÜMSİAD Osmaniye Şubesi ve KOSGEB işbirliğinde yeni girişimcilik kursu düzenlenmesi için protokol imzalandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: