Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sürekli Eğitim Merkezleri Genel Müdürü Bilal Kalyoncu, günümüzde ayakta kalmanın yolunun farklı olmaktan geçtiğini belirterek, “Ortaya koymak zorunda olduğunuz ürün en iyi olmak zorunda değil, ama farklı olmalı. Bu dönemde tutunabilmek istiyorsanız bir fark oluşturun. Farklılık her zaman daha çok tercih edilebilir” dedi.
‘Genç İstihdamın Desteklenmesi Operasyonu’ kapsamında İŞKUR, Gaziantep Üniversitesi, Zirve Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından ‘Girişimcilik ve Kariyer Günleri’nin ikinci gününde HKÜ Sürekli Eğitim Merkezleri Genel Müdürü Bilal Kalyoncu ‘Girişimci olarak başarımı neye borçluyum?’ konulu sunum yaptı.
Henüz yolun başında olduğunu belirten Kalyoncu, girişimcilik konusunda gözlemlerini katılımcılarla paylaştı. Girişimci diye adlandırılan kişilerin genelde toplumda ticari olarak bir yatırım yapan ve başarı kazanan insanlar olarak bilindiğini kaydeden Kalyoncu, “Ben Koç Üniversitesi mezunuyum. Hukuk fakültesini bitirdim. Birçok arkadaş edinme fırsatım oldu. O arkadaşlarımız da genelde ‘Ya sen niye okuyorsun ki zaten her şeyin var? Ne kazanmak istersin, hangi başarıyı elde etmek istersin?’ derdi. Hep böyle bir tartışma konusu geçerdi. Aslında bu sorunun cevabı önceki nesillerle yeni nesil arasındaki farkı ortaya çıkarıyor. Artık günümüz iş adamları sadece ticarette olmakla yetinmiyor. En az bir dil bilmek ya da rakiplerine fark atacak çözümler üretmek zorunda” diye konuştu.
Günümüzde ayakta kalmanın yolunun farklı olmaktan geçtiğine değinen Kalyoncu, “Ortaya koymak zorunda olduğunuz ürün en iyi olmak zorunda değil, ama farklı olmalı. Bu dönemde tutunabilmek istiyorsanız farklı olmalısınız. Farklılık her zaman daha çok tercih edilebilir” ifadesini kullandı.
AT HIRSIZI HİKAYESİ
Konuşmasında gerçek yaşamdan bir örnek de veren HKÜ Sürekli Eğitim Merkezleri Genel Müdürü Bilal Kalyoncu, başından geçen şu ilginç olayı anlattı:
“Hukukçu olduğum için bir gün Sakarya Açık Cezaevi’ni ziyaret ettim. Orada hayatımda duyduğum en ilginç girişimcilik hikayesine tanık oldum. Hani bir söz vardır, ‘Sende at hırsızı tipi var’ derler. O cezaevinde bir adam at hırsızlığından mahkummuş ve çaldığı atları keserek etini satıyormuş. Yakalanma riskine karşı hızlı olmak zorundaymış ve atın etini 15 dakikada kemiksiz olarak ayırıyormuş. ‘Peki eti ne yapıyorsun?’ diye sorduğumuzda bize, ‘Kasaplara satıyoruz. Kasapların bazıları anlıyor. O zaman biz de bir sucuk firması kurduk’ dedi. ‘İsmi nedir, yani yemeyelim bari’ dediğimde ‘Koşaroğulları’ cevabını verdi. Yani ata da saygı gösteriyor. İşte bir farklılaşma örneği. Biraz kötü örnek ama yetenek, farklılaşma anlamında burada ortaya çıkıyor. Etrafınızda değişen şeylere dikkat edin ve mutlaka sizde farklılaşın. Bir fark oluşturun.”
İki gün süren çalıştay, bölgedeki girişimcilik imkanlarının değerlendirilmesi, iş kurma gereklilikleri konularında düzenlenen oturumların ardından teşekkür konuşmalarının ardından sona erdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz