Gıyabi cenaze namazı kılındı

Suriye’de yaşanan olaylara Yalova’dan tepki geldi.

Suriye’de yaşanan olaylara Yalova’dan tepki geldi. Cevdet Aydın Parkı’nda Yalova’lılar Esat rejimine lanet yağdırdı. Suriye’den 2 gün önce eşi ve 2 çocuğu ile kaçmayı başaran araştırmacı yazar Seyfullah Ergun Ersoy ise burada yaşananları anlattı. Ardından Suriye’de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Suriye’de Esat rejimi tarafından uygulanan katliama Yalova’da ki Müslümanlar sessiz kalmadı. Cuma namazı sonrasında Yalova Gönüllü Sivil Toplum Dernekleri (Gönülder) tarafından düzenlenen organizasyonda Cevdet Aydın Parkı’nda bir araya gelen Müslümanlar Esad rejimine lanet yağdırdı. 2 gün önce 2 çocuğu ve eşi ile Suriye’den kaçmayı başaran araştırmacı yazar Seyfullah Ergun Ersoy burada söz alarak yaşananları anlattı. Müslümanların katledildiğini anlatan Ersoy dünya medyasına sızan görüntü ve haberlerin Suriye’de yaşanan vahşetin sadece %10’u olduğunu dile getirdi. Esad yönetiminin uyguladığı katliam karşısında Müslümanların sessiz kalmaması gerektiğine vurgu yapan Ersoy, “Müslümanlar bu durum karşısında büyük bir imtihandan geçiyorlar” dedi. Kadınlara tecavüz edildiğini, yaşlı ve çocuk demeden binlerce insanın herkesin gözü önünde katledildiğini dile getiren Ersoy, bu vahşete dur denilmesi gerektiğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Ardından söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise, “Türkiye olarak oradaki vahşetin sonlandırılması için ne gerekiyorsa yapılıyor. Nisan ayında tüm Suriye halkını sevenler bir araya gelerek önemli kararlar alacaklar” şeklinde konuştu.

Ardından Suriye’de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Gönülder Başkanı Hacı Ömer Anlayışlı tarafından kıldırılan namaz sonrasında Müslümanlar Suriye’de yaşanan katliamın sona ermesi için hep birlikte dua ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz