Gizer: Müteahhitler Kentteki Yeni Yatırımlara Ilgi Göstersin

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, kentte yapılacak tüm yatırımların, vergisini Adana’da...

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer, kentte yapılacak tüm yatırımların, vergisini Adana’da ödeyen firmalar tarafından üstlenilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde önemli projelere imza atan Adanalı müteahhitlerin şehirdeki yeni yatırımlara da ilgi göstermesini isteyen Gizer, “Oluşacak katma değer ve istihdamın kent dışına çıkmasının önüne geçmelidir.” dedi.

Adana-Doğu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Çetin ve ikinci Başkan Necati Ortatepe, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer’i ziyaret etti.
Sanayi sitesinin büyük gelişim gösterdiğini ve buna bağlı olarak 2. etapta 48 işyerinin yapımı için ihale açtıklarını belirten Çetin, “İhale, 6 Eylül 2012 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda gerçekleşecek. Bu ihaleye, Adanalı müteahhitlik firmalarının teklif vermesini istiyoruz. Çünkü Adana’daki bir işin mutlaka Adanalı firmalar tarafından yapılması gerektiğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ATO Başkanı Ali Gizer de dünyanın her yerinde sunulan imkanların eşitlenmesi halinde işadamlarının yatırım yapacak bölgeye göre önceliğinin bulunduğuna işaret etti. ATO olarak ilde müteahhitlik yapan firmaların Adana-Doğu Sanayi Sitesi’ndeki 48 işyerinin yapım işini önemsemelerini hatırlatan Gizer, “Çünkü bu ihalenin Adanalı firma tarafından yapılması, başta istihdam, ödenen vergi ve genel ticaret olmak üzere kentimizin tüm ekonomik göstergelerine olumlu yansıma sağlayacaktır. Adanalı firmalarımızın bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirerek, oluşacak katma değerin kentimizde kalmasını sağlayacaklar.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: