"Gizli Bilgi Ve Belge Bulundurma" Davası

İZMİR (A.A) - Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu sözcüsü avukat İrfan Koçana, "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasını izlemek isteyen iki avukatın

İZMİR (A.A) - Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu sözcüsü avukat İrfan Koçana, "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasını izlemek isteyen iki avukatın polisler tarafından engellendiğini ve darp edildiğini öne sürerek, savunma hakkının olmadığı yerde yargılamanın da yapılamayacağını söyledi.

İzmir Barosu Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu üyeleri, duruşmanın görüldüğü sırada İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan avukat İrfan Koçana, davada sanıkların, masumiyet ilkesinin ihlal edilerek iftira ve karalamalarla yargılama başlamadan suçlu ilan edildiğini savundu. Türk subayının adil yargılama hakkının sonuna kadar arkasında olacaklarını belirten Koçana, iki avukatın duruşma salonuna girmek isterken polis tarafından engellendiğini ve darp edildiğini öne sürdü. Koçana "Savunma hakkı hiçe sayılıyor, savunmanın olmadığı bir yerde yargılama yoktur. Meslektaşımız Bülent Karagöz biber gazıyla tehdit edildi, Nuriye Kadan'ın avukatlık cübbesi yırtıldı" dedi.

Reklam
Reklam

-"Suç duyurusunda bulunacağız"-

Duruşma salonuna girerken arbede yaşandığını söyleyen Bülent Karagöz ise salona mahkemenin belirlediği meslektaşları dışında avukat alınmamasına tepki gösterdi.

Karagöz, "Bu hukuksuz kararın uygulanamayacağını söyleyip girmeye çalışınca arbede yaşandı. Bunun üzerine bizi duruşmaya almak zorunda kaldılar. Ama dava savunmaya uygulanan şiddetle başladı. Duruşmaya belli sayıda avukatın alınmasının hukuksal bir dayanağı yoktur. Bu kararı alanlar ve uygulayan emniyet güçleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Avukat Nuriye Kadan da polisin kendisini çekmesi sonucu yırtıldığını belirttiği cübbesini basın mensuplarına gösterdi.

Muhabir: Hasan Tosun - Serdar Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: