"Gizli Bilgi Ve Belge Bulundurma" Davası

İZMİR (A.A) - İzmir'deki "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında mahkeme heyeti, oturuma yarın sabah devam edilmek üzere ara verdi.

İZMİR (A.A) - İzmir'deki "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında mahkeme heyeti, oturuma yarın sabah devam edilmek üzere ara verdi.

Mahkeme salonuna dönüştürülen İzmir Adliyesi Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk gün oturumunda, TRT spikerleri Murat Cancanbay ve Oktay Durna tarafından iddianamenin okunmasına devam edildi.

Sanık ve müşteki kimlik bilgilerinin yer aldığı iddianamenin tutuklama kararlarına ilişkin bölümü okunurken, oturuma saat 17.50'de ara verildi.

Reklam
Reklam

Mahkeme başkanı Atilla Rahman, oturama yarın sabah 09.00'da devam edileceğini bildirdi.

-Protestocular dağıldı, yollar açıldı-

Duruşma salonunda ve adliye dışında alınan güvenlik önlemlerinin bir bölümü, TGB ve İşçi Partililerin dağılmasının ardından kaldırıldı. Adliye çevresinde kapatılan yollar akşam saatlerinde trafiğe açıldı.

Davaya sabah saatlerinde gösterilen ilginin, iddianamenin okunduğu öğleden sonra azaldığı gözlendi. Salonda mahkeme heyeti, sanıklar ve güvenlik ekiplerinin yanı sıra, az sayıda avukat ve sanık yakını kaldı.

Duruşma sonunda bazı sanıkların gözyaşı döken yakınlarına "ağlamayın, adalet er geç tecelli edecek" şeklinde seslendiği görüldü.

Muhabir: Serdar Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: