"Gizli Bilgi Ve Belge Bulundurma" Davası

İZMİR (A.A) - İzmir'deki "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında okunmasına devam edilen iddianamede, örgütün hedefine aldığı askerlerin, kendi adına

İZMİR (A.A) - İzmir'deki "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında okunmasına devam edilen iddianamede, örgütün hedefine aldığı askerlerin, kendi adına çalıştırmak için çocuklarını, eşlerini kullanmayı amaçladığını ve özellikle inançlı personelin yakınlarını öncelikli olarak seçtiğini gösteren notların bulunduğu bildirildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü oturumunda, TRT spikerleri Murat Cancanbay ve Oktay Durna tarafından iddianamenin okunmasına devam edildi.

İddianamede, "Pandora" veri tabanında "Coco" kod adını kullanan sanık Coşkun Başbuğ hakkında "istihbaratçı, TSK'da çok geniş çevresi var" açıklamasının yer aldığı, 48 kişinin suç örgütü adına Başbuğ'a bağlı olarak hareket ettiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Suç örgütünün koordinatörlerinden biri konumundaki Başbuğ'un, albay iken emekliliğini beklemeden ayrılarak Özkaynak'ın yanında çalışmaya başladığı, TSK'ya hakimiyeti ve birçok kişiyi tanıması dolayısıyla oluşumda lider kadar etkin olduğu, strateji belirlemede ve karar aşamasında görev üstlendiği, örgütün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki faaliyetlerininin koordinatörü göründüğü ifade edildi.

Örgütün, askeri yargıda hedef aldığı kişilerin her türlü isteklerinin yerine getirilmesi amacıyla "VIP kızlar" kullanılması ve GATA'da yapılanmak için doktorlarla ilgilenilmesi yönünde talimatlarının bulunduğu belirtildi.

İddianamede, örgütün hedef aldığı askeri personeli kendi adına çalıştırmak için bu kişilerin çocuklarını, eşlerini kullanmayı amaçladığını ve özellikle inançlı personelin yakınlarını seçtiğini gösteren notların bulunduğu yer aldı.

-Erken kalkmaktan ve kumanyadan şikayet ettiler-

Tutuklu sanıklar, duruşmaya katılmak için Aliağa Şakran'daki Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 04.00 gibi kalktıklarından ve adliyede verilen kumanyaların yetersizliğinden şikayet ederek, çözümü için yardım istedi.

Reklam
Reklam

Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, kumanya sıkıntısının mahkemenin sorumluluğunda olmadığını, ilgili cezaevi savcılığı ve başsavcılığa başvurmaları gerektiğini söyleyerek, konuyu ilgili mercilere ileteceğini ifade etti.

Oturumda verilen 15 dakikalık arada, yakınlarının tutuklu sanıklarla fiziksel temas olmaksızın konuşmalarına izin veren Rahman, akşam saatlerinde oduruşmaya yarın 09.00'da devam edileceğini bildirdi.

Muhabir: Gülcan Kaplan/Serdar Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: