"Gizli Bilgi Ve Belge Bulundurma" Davası

İZMİR (A.A) - İzmir'deki "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında okunmasına devam edilen iddianamede, suç örgütüne ait ele geçirilen "Pandora"

İZMİR (A.A) - İzmir'deki "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında okunmasına devam edilen iddianamede, suç örgütüne ait ele geçirilen "Pandora" veri tabanında "özel" gizlilik dereceli dosyada KCK'nın kuruluş şeması, 2009 yılında PKK'dan kaçan ve teslim alınan terörist sayısının ile açıklamaların yazdığı tablonun tespit edildiği belirtildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dördüncü gününde, TRT spikerleri Murat Cancanbay ve Oktay Durna tarafından iddianamenin okunmasına devam edildi.

Reklam
Reklam

Tutuklu sanıklar, tutuksuz sanıkların bir kısmı ile az sayıdaki sanık avukatının katıldığı duruşmada, iddianamenin, suç örgütünün koordinatörlerine bağlı çalıştığı iddia edilen şüphelilerin ne tür faaliyetler yürüttüğü, örgüt için hangi bilgi ve belgeleri temin ettiklerinin bulunduğu bölümleri okundu.

"Pandora" veri tabanında yer alan ve "özel" gizlilik dereceli kaydedilen "KCK teşkilat yapısı" adlı dosyada, "Koma Civaken Kürdistan'ın (KCK) kuruluş şeması"nın bulunduğu, aynı dosyada 2009 yılında PKK'dan kaçan ve teslim alınan terörist sayısının ve açıklamaların yazdığı tablonun tespit edildiği ifade edildi.

"Çeklist İlave Bilgiler" isimli dosyada ise, "VIP kod listesi, radyo yayın istasyonları, radar kod ve frekansları, Hava Kuvvetleri Meydanları, VHF/UHF frekansları, VOR istasyonları-pozisyonları, DME istasyonları pozisyonları, Ege Ordu Komutanlığı sefer barış ve tatbikat roleli FM telsiz çevrimi" başlıkları altında askeri teknik bilgiler içeren belgenin bulunduğu belirtildi.

-Askeri yargı mensupları da fişlenenler arasında-

Reklam
Reklam

İddianamede, "Pandora"da bir askeri hakimle ilgili, "Hakkındaki referanslar çok iyi. Mustafa Balbay ile tanışıyor. Babası CHP ile irtibatlıdır. Bize yanlış yapmaz. Çorlu'da askeri savcı olarak çalışırken eşine iş yönlendirmeden dolayı soruşturma geçirmiş, bu nedenle ikna etmek zor oldu. Mahkemeye katıldıktan sonra kendini ispatladı. Dursun Çiçek'i tutuklamadı. Heyetinde yer alan albayı iyi ikna etti. Gözü kara. Hukuk mukuk dinlemiyor. Kendisine ne söylediysem yaptı. Ergenekon'dan içeri alınanların büyük kısmıyla irtibatlı" şeklinde ifadeler bulunduğu kaydedildi.

"Emekli Orgeneral Şener Eruygur" isimli dosyada yer alan "Genelkurmay Başkanlığı Gülhane Askeri Tıp Akademesi Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Komutanlığı" başlıklı belgede, hastane evrakını içeren 10 adet resim dosyasının tespit edildiği belirtildi.

-Yunanistan silahlı kuvvetleri hakkında bilgiler-

Yunanistan silahlı kuvvetlerinde görevli askerlerin oluşturdukları "www.forum.thiteia.orgadlı" Yunanca internet sohbet sitesinden, Lozan Anlaşması kapsamında askersizleştirilmiş ada statüsünde bulunan Limni Adası'nda konuşlu 88. Hava Savunma Taburu ile ilgili bilgilerin "Pandora" veri tabanında dosyalandığı aktarıldı.

Reklam
Reklam

Veri tabanında, "Özel" gizlilik dereceli olarak kaydedilen "Yunan Genelkurmay Başkanlığı Tarafından Muhabirlere Verilen Bilgilendirme Semineri" konulu, "Yunanistan Kara Kuvvetleri MEBS ve Elektronik Harp İmkan ve Kabiliyeti" konulu, "Yunanistan Deniz Kuvvetleri MEBS ve Elektronik Harp İmkan ve Kabiliyeti" konulu, "Limni 88. Hava Savunma Taburu" konulu belgelerle "İran'ın NBC Üretim Tesisleri" başlıklı dosyada, İran ile ilgili de bilgilerin kaydedildiği bildirildi.

Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, iddianamenin ikinci bölümünün 480. sayfasının okunmasının ardından duruşmaya, 22 Nisan Pazartesi günü devam edileceğini belirterek ara verdi.

Muhabir: Gülcan Kaplan:

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: