"Gizli Bilgi Ve Belge Bulundurma" Davası

İZMİR (A.A) - İzmir'deki 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu 357 sanığın yargılandığı "Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında, sanıkların savunmalarının

İZMİR (A.A) - İzmir'deki 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu 357 sanığın yargılandığı "Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında, sanıkların savunmalarının alınmasına devam edildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, suç örgütünün koordinatörlerinden olduğu ileri sürülen, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Kişisel verilerin kaydedilmesi", "Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek" suçlarından müebbet ile 9 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Hakan Oğuzhan, iddianamedeki üzerine atılı suçlamaları reddettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Oğuzhan, eskortluk yaptığı ileri sürülen kadınlara ücreti karşılığı web sitesi hazırlaması dışında şahsi bir tanışıklığının bulunmadığını, iş yerinde bulunduğu söylenen 2 adet bellek ve DVD'nin ise kendisine ait olmadığını söyledi. Gerçek dışı olmasına rağmen devlete ait belgeleri satan bir casus konumuna düştüklerini ifade eden Oğuzhan, beraatını istedi.

Aynı suçlamalarla müebbet ile 9 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklardan Narin Korkmaz da, iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Suç örgütü olarak gösterilen oluşumdaki kişilerle irtibatının olmadığını, soruşturmaya nasıl dahil edildiğini anlayamadığını belirten Korkmaz, suç örgütünün temelini oluşturuyor gibi gösterilen telefon görüşlerinin gençliğin vermiş olduğu cahillikle, konunun nereye varacağını bilmeden yapılmış konuşmalar olduğunu savundu.

İddianamede geçen konuşmalarla ilgili tek tek açıklama yapan Korkmaz, özel hayatımla yargılandığını, fotoğrafları şantaj ya da tehdit unsuru olarak kullanmadığını, tamamen gönül ilişkisine dair fotoğraflar olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

İddianamedeki fotoğrafların ve bazı belgelerin kaydedilme tarihlerinin çelişkili olduğunu da bildiren Korkmaz, 1997 yılında oluşturulmuş bir belgede örgüt koordinatörü olarak göründüğünü, o dönemde 7 yaşında olduğunu belirterek, iddiaların komplodan ibaret olduğunu ileri sürdü.

Kendisine ait olduğu iddia edilen "Bycasus" isimli veritabanını ve içerisindeki belgeleri kabul etmediğini kaydeden Korkmaz, "Kendi kuzenimi bile fişlediğim iddia ediliyor. Örgütte bana bağlı 64 kişinin olduğu belirtiliyor ama ben bu kadar insanla dumanla bile iletişim kursam mutlaka ortaya çıkardı" dedi.

Korkmaz, beraatını ya da üniversite öğreniminin devam etmesi için gerekirse kampüsten dışarı çıkma yasağıyla tahliyesini istedi.

Muhabir: Gülcan Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: