Gizli tanık Dilovası, ifadesine devam ediyor

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının 219. duruşmasında Veli Küçük, Muzaffer Tekin...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının 219. duruşmasında Veli Küçük, Muzaffer Tekin ve Danıştay saldırısının faili Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 22 tutuklu sanık katıldı.

Tutuklu sanıklar Hayrettin Ertekin, Sedat Peker ve Ergün Poyraz sağlık sorunları mazereti nedeniyle, Doğu Perinçek, Semih Tufan Gülaltay, Bedirhan Şinal, İsmail Sağır, Erhan Timuroğlu ve Özkan Kurt ise daha önceki oturumlarda çeşitli sürelerle duruşmalardan men edildikleri için duruşmaya gelmediler.

Reklam
Reklam

Duruşmanın başlamasının ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, daha önceki duruşmalarda ifadesi yarıda kesilen gizli tanık Dilovası'nın, gizli tanık bölümünde hazır olduğunu ve ifadesine devam edeceğini açıkladı. Gizli tanık Dilovası ise önceki duruşmalarda Sabancı Suikasti ve Gazi Mahallesi olayları ile ilgili bazı anlatımlarda bulunduğunu hatırlattı. Sabancı suikastinin, DHKP/C örgütü tarafından yapıldığı gibi gösterildiğini belirten Dilovası, buna inanmadığını söyledi. Suikast ile ilgili Mustafa Duyar'ın gözaltına alınıp tutuklandığını anlatan Dilovası, "Mustafa Duyar, başka bir örgütteydi. O örgütten ajan olduğu iddiasıyla gönderildi ve şaibeli bir şekilde DHKP/C'ye girdi. 3-5 ay gibi kısa bir süre örgütte kalmasına rağmen kesinlikli ulaşamayacağı bilgileri aktardı." dedi.

Ayrıca cezaevinde, asker kökenliler ve MİT görevlileri tarafından Duyar'ın ziyaret edildiğini belirten Dilovası, bu ziyaret eden kişinin isminin ise Hatice Albay olduğunu söyledi. Dilovası, Hatice Albay'a ulaşılması ve Duyar ile ne konuştuklarının sorulması durumunda önemli bilgilere ulaşılabileceğini anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: