Gizli tanık: Küçük'ün adı söylendiğinde jandarmada her şey durur

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında gizli tanık Poyraz, sanıklar ile avukatların sorularını...

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında gizli tanık Poyraz, sanıklar ile avukatların sorularını cevapladı. Gizli tanık Poyraz, 'tutuklu sanık Veli Küçük'ün bir teşkilatın başında olduğu ve altında bulunan Sedat Peker ile Küçük'ün talimatları doğrultusunda gayrimeşru faaliyetler yürütüldüğü' iddialarına ilişkin Küçük'ün kızı ve avukatı Zeynep Küçük'ün sorularını cevapladı.

Poyraz, sanık Sedat Peker ile aralarında çıkan tartışmanın ardından çevresinde 'Peker Korunuyor. Arkasında JİTEM ve Veli Küçük var.' gibi sözler söylediği iddia edilen iş adamı Nihat Yazıcı'nın, Peker'in talimatıyla öldürülmesi konusunda yine anlatımlarda bulundu. Peker tarafından koparılmasına (öldürülmesine) karar verildikten sonra Yazıcı'nın Avcılar'dan alınıp, Bayramoğlu'nda sorgulandığını belirten Poyraz, Gebze Cezaevi arasındaki arazide infaz edildiğini iddia etti. Poyraz, "İstese karakol komutanı Özgür Başçavuş, bu infazı durdurabilirdi." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Avukat Zeynep Küçük ise 'Madem Veli Küçük'ün her şeye gücü yetiyor, bu işi niye kendi mıntıkasında yaptırttı?' sorusu üzerine Gizli Tanık Poyraz "Ne mıntıkası? JİTEM'in başı Veli Küçük'ün adı söylendiğinde jandarmada her şey dururdu." cevabını verdi.

Zeynep Küçük'ün soruları sırasında gizli tanık Poyraz, "Veli Küçük'e zarf içinde para verilmez. Zarf bize verilir. İzmit Alay Komutanlığı'na giderken arabanın bagajında para dolu çanta olurdu." ifadesini kullandı.

Başkan Özese, bahsedilen bu paranın kaynağının ne olduğunu sormasının ardından gizli tanık Poyraz, "Tahsilat, işadamı kaldırma, tehdit gibi işlerden. Miktarının ne kadar olduğunu da ben bilemem." diye cevap verdi.

Daha sonra tutuklu sanık Veli Küçük, kendisi hakkında yöneltilen iddialardan birisi ile ilgili bir açıklama yapmak için söz istedi. Gizli tanık Poyraz'ın anlattıklarının hayal mahsulü olduğunu öne süren Küçük, "Bahsettiği Özgür Başçavuş, o bölgede cezaevi karakol komutanıdır. Görevi sadece cezaevi ile ilgilidir. O bölgede bir ceset durumu olsa asla müdahale edemez. Buna yetkisi yoktur. Bu durumda bölgenin bağlı bulunduğu ilçe jandarma karakol komutanlığına bilgi verilir ve o komutanlık olaya müdahale eder. Ayrıca bahsettiği karakol arkasının dağlık bir bölüm filan olduğunu söyledi. Öyle bir yer de değil orası." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Sanık Küçük bu açıklamasının ardından "Bu para işi gücüme gitti. Benim evim yok, cezaevinde kızımın yatırdığı para belli. Bunun hesabı sorulur." dedi.

Sanıklar ile avukatların gizli tanık Poyraz'a yönelttikleri soruların tamamlanmasının ardından duruşma 26 Ocak tarihine ertelendi. Gizli tanık Poyraz'ın, sonraki duruşmada mahkeme heyetinin sorularına cevap vermesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz