Gizli tanık Munzur: Sayenizde hırsız oldum

AK Parti ve Gülen'i bitirme planı olarak bilinen İrticayla Mücadele Eylem Planı davasında ifadesine başvurulan...

AK Parti ve Gülen'i bitirme planı olarak bilinen İrticayla Mücadele Eylem Planı davasında ifadesine başvurulan gizli tanık Munzur, tutuklu sanık Dursun Çiçek'in kızı ve avukatı İrem Çiçek'e, "Sizin sayenizde hırsız oldum." ifadesini kullandı.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 21'nci duruşmasında gizli tanık Munzur, kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 8 komutanı akşam kafesinde ağırladığını belirten Gizli Tanık Munzur, "Şenol Komutan İliç Savcısı Bayram Bozkurt'u da aramamı istedi. Bayram Savcı gelince kendisiyle konuşup kapıdan geri çevirdim. Dursun Çiçek beni 'niye size verilen görevi yerine getirmiyorsunuz?' diye fırçaladı. İliç savcısı aleyhine çalışmamı, hatta onu öldürmemi istiyorlardı. Dursun Çiçek de 'İster tarihi eser, ister bomba, ister uyuşturucu, ne istiyorsan al' dedi." diye konuştu.
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin, Dursun Çiçek ve beraberindeki askerlerin Erzincan'a hangi tarihte geldiklerini sorması üzerine "Tarihini tam olarak hatırlayamıyorum. Ne kış ne de yazdı. Ortasıydı." cevabını verdi. Özese tarafından okunan 12 Ekim ve 31 Ekim 2010 tarihli iki ayrı savcılık ifadesini de kabul eden Munzur, Erzincan'a gelen yüksek rütbeli subaylar arasında eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun'un da bulunduğunu belirtti.
Savcı Pekgüzel'in, önceki ifadesinde Dursun Çiçek ile aynı araçta olduğunu hatırlatması üzerine Munzur konvoy halinde gittiklerini ancak Dursun Çiçek'in diğer sivil araçta olduğunu söyledi. Gizli Tanık Munzur, duruşma salonunda bulunan tutuklu sanıklardan hangisini tanıdığının sorulması üzerine sadece Dursun Çiçek'i teşhis edebildiğini söyledi.
Pekgüzel'in sorusu üzerine Cemaate yapılacak operasyonda kullanılmak üzere Erzincan'da öğrenciler için 3 ev tutulduğunu, birini kendisinin tuttuğunu anlatan gizli tanık Munzur, "Cemaate operasyon yaptırmaya çalıştılar. İfademi değiştirmem için bana 80 bin lira para getirdiler." dedi. Tanık Munzur, Pekgüzel'in "Paraları gördünüz mü" sorusu üzerine, görmediğini söyledi. Munzur, evlerden birine iki erkek iki kız yerleştirdiğini, bütün masraflarını ise Şenol komutanın karşıladığını iddia etti.
Dönemin CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınaztepe ve CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in, kendisini bir yere götürdüğünü iddia eden Munzur, "Tınaztepe 'bu olayı patlatacağız' dedi." diye konuştu.
Pekgüzel'in "Savcı Osman Şanal'dan şikayetçi oldunuz mu" sorusu üzerine Gizli Tanık Munzur "Şikayetçi olmadım. Ağabeyim ve Ömer diye arkadaşım tepeye gitmiştik. Bizim cep telefonlarımızdan mı tespit ettiler bilmiyorum. Jandarma beni gözaltına aldı. Beni davadan vazgeçirmeye çalıştılar. Osman Şanal'ın benden zorla ifade aldığını söylememi istediler. Bu işin peşine bırakmayacağım, Ankara'ya kadar gideceğim" diye konuştu.
Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanık Dursun Çiçek'in avukatı Celal Ülgen, "Size nasıl bir ifade vereceğiniz yönünde telkinde bulunuldu mu? Herhangi bir görevlinin teması oldu mu? Şu an içinde bulunduğunuz tanık odasının, binanın neresinde olduğu ve yanındaki odaların hangi odalar olduğunu söyleyebilir misiniz?" diye peşpeşe sorular sordu, Tanık Munzur'un, tanıklığı konusunda kimseden telkin almadığını ve herhangi bir görevlinin kendisi ile temasa geçmediğini belirtmesinin ardından Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, kimliğini açık edecek soruların sorulmaması yönünde uyarıda bulundu.
Avukat Celal Ülgen, "İfadenizde Dursun Çiçek'in sizi fırçaladığını söylediniz. Kendisini tanıyor musunuz?" dipye sordu. Tanık Munzur'un, tanımadığı şeklinde cevap vermesi üzerine avukat Ülgen, "Bir kişi tanımadığı başka bir kişiyi nasıl fırçalar?" diye tekrar soru sordu. Bu soruya da Munzur, "Şenol komutanı fırçalayan beni fırçalamaz mı?" karşılığını verdi.
Avukat Ülgen, "Cemaat evlerini tespit etme görevi vermişler size. İliç Savcısını kadınlarla birlikte görüntelemek gibi böyle görevler neden size veriyorlar?" diye sordu. Gizli tanık Munzur, bu soruyu da "Benim kafeme herkes gelir giderdi. Herkes beni tanırdı." diye cevap verdi.
Tutuklu sanık Dursun Çiçek'in kızı ve avukatı olan İrem Çiçek, gizli tanık odasına girerek tanık Munzur ifade verirken yanında bulunmak istediğini söyledi. Ancak Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese ise tanığın kimliğinin ifşa edilebileceği ihtimali olduğu ve bunun da kanunla korunduğunu belirterek talebin reddine karar verdiklerini açıkladı.
Avukat İrem Çiçek, gizli tanık Munzur'un, gazeteciler Yılmaz Özdil, Uğur Dündar ve bazı milletvekilleriyle defalarca görüşme talebinde bulunduğunu hatırlattı. Kendi ifadesinde de tanık Munzur'un kimliğini açıkladığını belirten avukat Çiçek, bu nedenle de kendisinin gizli tanık olarak kabul edilemeyeceğini ileri sürdü. Bu sırada Munzur'un, "İnsanları para ile nasıl alacağınızı çok iyi biliyorsunuz." dediği duyuldu. Bu sırada avukat Çiçek, bu görüşme isteği ile ilgili detayları anlatmasını istedi. Gizli tanık Munzur ise kendisinin kayıtsız bir otele yerleştirildiğini, daha sonra bir fırsatını bularak kaçtığını ve Yargıtay'dan yardım istediğini ama kimseden yardım alamadığını söyledi.
Avukat Çiçek'in, herhangi bir soruşturma ya da yargılama geçirip geçirmediğini sorması üzerine gizli tanık Munzur, herhangi bir yargılama ya da soruşturma geçirmediğini söyledi. Munzur, "Beş yıldır evimden, işimden ayrıyım. psikolojimi bozdular. İki yıldır kaçmaktan cebimdeki tüm parayı bitirdim. Sizin sayenizde hırsızlığa başladım." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz