Gizli tanık Poyraz: Sedat Peker, Veli Küçük’ten sonra ikinci adamdı

Ergenekon davasında son dönemde Sedat Peker ile ilgili ifadeleriyle dikkat çeken gizli tanık Poyraz, hakkında...

Ergenekon davasında son dönemde Sedat Peker ile ilgili ifadeleriyle dikkat çeken gizli tanık Poyraz, hakkında iddialarda bulunduğu tutuklu sanık Sedat Peker’in sorularını cevapladı. Poyraz, Sedat Peker’in Veli Küçük’ün lideri olduğu teşkilatın ikinci adamı olduğunu söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasında gizli tanık Poyraz, sanıkların sorularını cevapladı. Tutuklu sanık Avukat Kemal Kerinçsiz, "Gizli Tanık Poyraz, hakkındaki arama kararı bulunan bir dava için gittiği Şişli Adliyesi'nde beni gördüğünü ancak konuşmadığını söylüyor. Mecnun Otyakmaz'ın, kendisine 'Avukat Kemal Kerinçsiz senin işini halledecek' dediğini söylüyor." diyerek bu iddialarına açıklık getirmesini istedi.

Reklam
Reklam

Gizli tanık Poyraz ise gerçek kimliğini söyleyerek "Benim adım ... Beni zarfa getiremezsin. Ben eski gayrimeşruyum, eski siyasiyim. Ben kütüğün en kalın damarıyım. Mecnun beni böyle tanıtırdı..Ben Şişli 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifademi verip çıktığımda seninle göz göze geldim, Mecnun (Otyakmaz) dediği için yanına gelmedim. Senin davaya girmeyip, başka avukatlar aracılığıyla dışarıdan uzaktan kumanda ile yönlendirdiğini biliyorum. Ama bunu tespit edemedim." diye konuştu.

Duruşmada Sedat Peker de Gizli tanık Poyraz'ın kendisi hakkındaki iddialarını yalanlayarak bu iddialara ilişkin sorular yöneltti. Manevi kardeşi Tolga Peker’i kendisinin öldürttüğü iddialarını yalanlayan Sedat Peker, "Gizli Tanık Poyraz, Tolga Peker’i bir odaya kilitlediğimizi anlatıyor. Tolga Peker kilitlediğimiz odadan Gizil Tanık Poyraz’ı aramış. Öldürmek üzere odaya kilitlenen bir adamın cep telefonu bırakılır mı? Televizyon dizelerini izleyenler bile bilir." diye konuştu.

Eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın’ın faili meçhul cinayetlerle ilgili Ankara’da yürütülen soruşturma kapsamında Behçet Cantürk dahil bir çok ismi kendilerinin öldürdüğünü itiraf ettiğini hatırlatan Peker, Gizli Tanık Poyraz’ın, bu cinayetlerde kendisine yönelik suçlamaların doğru olmadığını savundu. Peker, "Gizli tanık, kimlerin öldürdüğü belli olan cinayetleri bizlerin işlediğini söylüyor" dedi.

Reklam
Reklam

Gizli Tanık Poyraz ise "Tolga Peker'i, silahını alarak bir odaya kilitlemişler. Sedat Peker’e sözüm geçeceğini bildiği için Tolga da beni aradı. Tolga, Sedat Peker ile arası açılınca bana 'Sapanca olayları da bizim teşkilatın. Behçet Cantürk, Savaş Buldan olayını da biz yaptık. Veli Küçük bizi kullandı. Bundan sonra kendimi kullandırmayacağım.’ demişti. Sonra kalemini kırmışlar." İddiasında bulundu.

Gizli Tanık Poyraz’ın sık sık "Teşkilat" sözünü kullanması üzerine "Ne teşkilatı diye sorulunca, "Sedat Peker teşkilatı" karşılığını verdi. Poyraz, Söz konusu teşkilattın Başkanının Veli Küçük, 2 numaralı isminin ise Sedat Peker olduğunu iddia eden Poyraz, "Başkanı Veli Küçük, 2. kurmayı da Sedat Pekerdir." ifadesini kullandı.

Sedat Peker, "Gizli tanık ifadesinde, Veli Küçük Kocaeli Jandarma Alay Komutanı olduğu dönemde Sedat Peker ile komutanlığa haftada 3-4 kere gittiğini söyledi. Bununla ilgili askerlerin ifadeleri alınmış. Oraya gittiğimi görmediklerini, birkaç kere telefonla görüştüğümü, bir tanık da bir kere gittiğimi söylüyor. Ya onlar yalan söylüyor, ya da bu gizli tanık." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bu sözler üzerine Poyraz, Sedat Peker ile Kocaeli Jandarma Alay Komutanlığına Veli Küçük'ün yanına giderken kullandıkları arabanın plakasını söyledi. Gizli tanık, "Veli Küçük'ün postası 'Sedat Peker geliyordu' diye ifade verir mi? Sedat Peker gelirken, askerler 'Dikkat komutan' çekiyordu. Buraya gelip, onların aleyhine ifade verir mi?" şeklinde konuştu.

Poyraz'ın, "Teşkilatın başında Veli Küçük vardı, Sedat Peker de 2. Kurmaydı. Peker, babalar üstüydü." şeklindeki ifadesine değinen sanık Peker, "O kadar sözü geçen bir insanın vücudunda parmak gibi yara izleri olur mu? Ben, vücudumda böyle işkence izleri ile dolaşıyorum. Bu konuda tanığın bir bilgisi var mı?" diye sordu. Gizli tanık Poyraz ise Peker'in, bir kez emniyet müdürü Sedat Demir, bir kez Adil Serdar Saçan ve Mehmet Hantokuş tarafından işkence gördüğünü söyledi.

Sanık Sedat Peker, gizli tanık Poyraz'ın, "Veli Küçük'ün itirafçıları, Sedat Peker'in etrafına yerleştirilmişti." şeklindeki iddiasına ise "Bu bahsettiği kişiler, Hanefi Avcı tarafından gönderilen itirafçılardı. Şuraya buraya yerleştirmem için gönderiyordu." diye açıklama yaptı. Bunun üzerine gizli tanık Poyraz da "Topu hanefi Avcı'ya atıyor. Diğer çocuklar 500 Dolar alırken o itirafçılar bin 500 Dolar ücret alıyorlardı." dedi.

Reklam
Reklam

'MECNUN OTYAKMAZ’IN DÜĞÜNÜNDEKİ ÇİFTE TABANCALI ADAM KİM?'

Peker'in, bu kadar yıl birlikte olan insanların en az 30-40 tane birlikte çekilmiş fotoğrafları olur. Bizim birlikte çekilmiş fotoğraflarımız var mı? Bunları mahkemeye sunmasını istiyorum." sorusuna ise gizli tanık Poyraz, "Mecnun Otyakmaz'ın düğününde Sedat Peker geline takı takarken orada çifte tabancalı adam kimdi onu söylesin." cevabını verdi.

Bu soruların ardından Sedat Peker, "20 yıl yakın ilişki içinde yaşadığımızı söylüyor ama bir tek davada birlikte yargılanmamışız. Bir tek birlikte çekilmiş fotoğrafımız yok. Bir telefon konuşmamız yok. Ben bu kişiyi sadece bir zamanlar yanıma 2-3 defa sorunlarını söylemek için gelip, sorunlarına çözüm bularak giden bir kişi olarak tanıyorum. Hakkımdaki iddialarını kabul etmiyorum." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz