GKRY Başkanı Hristofyas'tan KKTC Cumhurbaşkanı Talat'a eleştiri

LEFKOŞA (İHA) - Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın, müzakere sürecine ilişkin konulmasına karar verilen açıklama ambargosuna uymadığını ileri sürüp bundan dolayı üzüntü duyduğunu söyledi.

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan Haravgi ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanı Hristofyas'ın dün, "Politiko" köyünde, 3 Kıbrıslı Rum kayıp için yaptırılan anıtın açılış törenine katıldığını ve burada yaptığı açıklamada, müzakere sürecine ilişkin Cumhurbaşkanı Talat ile aldıkları açıklama yapama kararının, Talat tarafından "sürekli çiğnenmesinden" ötürü üzüntü duyduğunu söylediğini yazdılar.

Reklam
Reklam

Habere göre Hristofyas, Cumhurbaşkanı Talat'ın davranışının "gerek kendileri, gerekse iki toplum arasındaki ortamın iyileşmesine yardımcı olmadığını" savundu ve kendisinin karartmaya uyacağını vurguladı.

Açıklamasında Kıbrıs sorununun çözümü konusuna da değinen Hristofyas, "çözümün ancak, karşı tarafın da kendileri ile aynı iyi niyeti göstermesi halinde, müzakere masasına mantıklı tezlerle gelirse ve tüm Kıbrıslıların çıkarına olacak adil, kalıcı ve fonksiyonel bir çözüm bulunması için işbirliği yapması ile mümkün olacağını" söyledi.