Gkv Özel Cemil Alevli Koleji Açılıyor

Yarım asırdır eğitime çok önemli hizmetler veren Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları, kuruluşunun 50'nci...

Yarım asırdır eğitime çok önemli hizmetler veren Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları, kuruluşunun 50'nci yılında yabancı dille eğitim verecek Cemil Alevli Koleji'ni hizmete açıyor.

Gaziantep Kolej Vakfı’nın kurucusu Cemil Alevli’nin en büyük isteğinin yabancı dilde eğitim veren bir okul kurulması olduğunu ifade eden GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, "Vakfımız bünyesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisemiz bulunmaktadır. GKV Özel Fen Lisesi ve GKV Özel Anadolu Lisesi'ne paralel olarak, 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren yabancı dille eğitim verecek Cemil Alevli Koleji’nin kuruluşu tamamlanmıştır. Yeni kurulan okulumuza ön kayıt sistemiyle OYP puan sıralaması esas alınarak toplam 24 öğrenci alacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Cemil Alevli Koleji'nde birinci yıl İngilizce Hazırlık Programı uygulanarak Uluslararası Bakalorya Sistemi için alt yapı oluşturulacağını kaydeden Ersoy, uluslararası akreditasyon çalışmalarının en kısa sürede başlatılacağı Cemil Alevli Koleji'nin, Gaziantep’in bu alandaki önemli bir açığını kapatacağını ve öğrencilere lise eğitiminde farklı tercih imkanı tanıyacağını belirterek, kolejde ağırlıklı olarak İngilizce eğitim uygulanacağını, bunun yanı sıra ikinci ve üçüncü yabancı dil seçenekleriyle de öğrencilerin birden fazla dil öğrenmesinin sağlanacağını söyledi. Cemil Alevli Koleji'nde eğitim görecek öğrencilerin yabancı ülkelerde öğrenci değişim programları, yurt dışı kültür ve sanat gezilerine katılmalarının hedeflendiğini aktaran Ersoy, kolejin öğrencilere modern standartlardaki laboratuarlarda etkili bir fen eğitimi vererek, onları en iyi şekilde yükseköğretime hazırlayacağını vurguladı.

Kuruluşu tamamlanan ve fiziki koşulları hazırlanan Cemil Alevli Koleji’nin GKV Özel Liseleri bünyesinde faaliyet göstereceği, bu yıl OYP puanı esas alınarak 24 öğrencinin ön kayıtla kabul edileceği açıklanırken, yabancı dille eğitim alanında Gaziantep’te yabancı dil hazırlık programı uygulayan tek okul olma özelliğini taşıyacak olan koleje şimdiden yoğun ilginin olduğu, SBS sonrası birçok öğrenci velisinin de okul yönetimine başvurarak ön kayıtla ilgili bilgi aldığı ifade edildi. Hazırlık ve 4 yıllık Anadolu lisesi programı uygulayacak Cemil Alevli Koleji'nden mezun olacak öğrencilerin ABD ve AB ülkelerindeki üniversitelere kabul edilme ve öğrenim görme imkanları da daha yüksek olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: