Gkv Özel Okulları’nda Mezuniyet Coşkusu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ilköğretim ikinci kademe öğrencileri, mezun olmanın coşkusunu yaşadı. Törende GKV’li...

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ilköğretim ikinci kademe öğrencileri, mezun olmanın coşkusunu yaşadı. Törende GKV’li Muammer Alhan Babat’a Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üstün hizmet ödülü verildi.

GKV Özel Okulları’nda 140 öğrenci için düzenlenen mezuniyet törenine AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç. Dr. Atanur Vergili, Liseler Müdürü Fevzi Beşe, İlköğretim Okulu Müdürü Ali Bozgeyik ve çok sayıda davetli katıldı. Milletvekili Mehmet Erdoğan yaptığı konuşmada, eğitimin ülke kalkınmasındaki önemine değinerek, “Ersoy ailesi gereğini fazlasıyla yapan bir aile. Nüket Ersoy hanımefendinin babasından aldığı meşaleyi 49 yıldır devam ettirdiği bir eğitim yuvasındayız. Bu 49 yıla çok büyük başarılar sığdırdı Kolej Vakfı, bu başarıların içersinde Gaziantep’teki neredeyse tek kolej olma özelliğini söyleyebilirim. O merhaleyle SBS de yine çok başarılı olmuş bir öğrenci kadrosu yetiştirmiş, tabii bunların içerisinde benim kızımda var bundan her seferinde bahsediyorum. Bu güzel tabloda bir şey daha yapış bu yıl, TBMM Başkanı’nı Gaziantep Kolej Vakfı öğrencisi temsil etti. Temsil eden iki öğrencimizden bir tanesi Kolej Vakfı öğrencisi Muammer Alhan Babat’tı. Alhan Babat Gaziantep’teki ve Türkiye’deki tüm öğrenci arkadaşlarını en iyi şekilde temsil etti TBMM’de. Orada basınımızın, deneyimli basın mensuplarımızın en ağır sorularını dahi çok içtenlikle ve başarıyla cevapladı. Ben şahsen gurur duydum, tabii bu öğrencinin Kolej Vakfı tarafından yetiştirilmiş olması sebebiyle eğitim kadrosunu ve idari kadroyu tebrik ediyorum. Tabii bu noktada özellikle eğitim noktasında bir konuya daha dikkatinizi çekmek isterim; öğrenci-veli, öğrenci-idare, öğrenci- öğretmen ilişkisini en iyi şekilde yıllardır sürdüren bir noktadayız yine. Bu hem öğrencinin daha çok cesaretlenmesini, eksi ve artılarının ailesi tarafından daha rahat görülmesini ve öğrencinin öz güvenin arttıran ve öğretmene de destek olan bir adımdı. Bu adım yıllardır sürdürülüyor. Bu adımlarda bende vardım geçmişte katılırdım, bu çok güzel bir gelenek. Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetimizin kurucusu ‘Oğuzoğulları’ adlı şiirinde şöyle der; ‘Gazi hangi üç asır hangi on asır, Tuna ezelden Türk diyarıdır, yalan tarihi gömün gerçek tarihe gidin.’ Tabi burada bir mesaj var. Mesaj şu; biraz önce Atanur beyin dediği gibi dogmalardan uzak olacağız, araştırmacı olacağız, zaten araştırmalar bizi hep doğruya götürecektir. Dünyada ne kadar aydın araştırmacı insan varsa onların araştırmaları hep bir doğruyu gösterir. Sizler de araştırıp doğrulara ulaşın” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin hızla kalkındığını ve eğitim alanındaki atılan adımlarla lider ülke olma yolundaki çabalarının olumlu sonuçlar vereceğini ifade eden Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı da, “Biraz önce sayın vekilimiz öğrenci veli, öğrenci idare, öğrenci öğretmen ilişkisinin sağlam olduğu bir eğitim ortamında bu başarıların geleceğine dikkat çekti. Hala GKV Özel Okulları yarım asırdır ayakta dimdik duruyorsa, bu önemli çalışmaların sonucudur, ispatıdır. Kolej Vakfımızın gerek eğitim gerekse de öğretim anlamında gösterdiği başarılar anlatılmaz yaşanır. Kolej Vakfımızın ayrı bir özelliği daha var. Kolej Vakfı, Gaziantep’in eğitim öğretimde Avrupa’ya açılan kapısıdır. Bende bu başarılarından dolayı kendilerini kutluyorum. Kolej Vakfı’nın atacağı her adımda onlarla beraber memleketimizin aydınlık yarınları ve geleceği için üzerimize düşen neyse yapmalıyız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında TBMM’de temsili başkanlık görevini başarıyla gerçekleştirerek, TBMM’de ilk Gaziantepli Temsili Başkan unvanını kazanan ve aynı zamanda ismi tarihe temsili başkan olarak son kez görev yapan çocuk olarak geçen GKV 8. sınıf öğrencisi Muammer Alhan Babat’ı kutluyor, kendisini üstün hizmet belgesiyle ödüllendiriyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Yarım asırdır Gaziantep eğitimine damgasını vuran GKV Özel Okulları’nın başarılarla dolu bir tarihe sahip olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Yard. Doç.Dr Atanur Vergili ise, “Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlköğretim Okulu’nda öğrencilerimizin nitelikli bir temel ve ikinci kademe eğitimi almaları ve bu eğitimle kendilerine lise ve üniversite öğrenimlerinde avantaj sağlayacak bilgi, beceri ve donanımı kazanmaları için yoğun çaba gösterdik. Bu amaçla, güçlü eğitim kadromuzla, bilimsel araştırma ve yöntemlere dayalı çalışma ve yenilikleri yakından izleyip uygulamaya koyarak, eğitimde kalite ve verimliliği artırmaya çalıştık. Tüm öğrencilerimizin başarı ve performans değerlendirmelerini titizlikle yaparak, rehberlik çalışmalarına büyük önem verdik. Bu çalışmaların sonucunda öğrencilerimizin, kamuoyunda takdirle karşılanan ve ilimizin yüz akı olan başarıları bizleri son derece mutlu etmektedir. 2011 ilköğretim 8. sınıf SBS’de 63 öğrencimiz 450 ve üzerinde puan almış ve GKV Özel Fen Lisesi’ne yerleşen 40 öğrencinin tavan puanı 492,014, taban puanı 479,788 ve puan ortalaması ise 484,801 olarak gerçekleşmiştir. 2011 7. sınıflar SBS sonuçlarına göre, öğrencilerimiz Büşra Abdulkadiroğlu ve Irmak Dai 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına girmiş, 16 öğrencimiz 500-490 arasında puan almış, ilk 90 öğrencimiz 466,181 puan ortalamasıyla ilimizde hiçbir okulun ulaşamayacağı bir başarı elde etmiştir. İki gün önce yapılan 2012 SBS sınavında da çok başarılı sonuçlar beklemekteyiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

GKV Özel İlköğretim Okulu Müdürü Ali Bozgeyik ise çok duygulandığını belirterek, “Sevgili öğrencilerim sizlere ne kadar gurur duysam azdır. Girdiğiniz bütün sınavlarda GKV bayrağını zirvelere taşıdınız, Türkiye birinciliklerini kimselere kaptırmadınız. Satranç resim gibi etkinliklerde başarıdan başarıya koştunuz. Onun için hepinize teşekkür ediyorum. Ve siz sevgili öğretmenlerim, verdiğiniz emekler, gösterdiğiniz çabalar, çocuklarımızın çağdaş birer birey olmaları için yaptığınız her şey için size de teşekkür ediyorum. Sizlerle beraber çalışmanın onurunu her zaman taşıyacağımı bilmenizi isterim. Sayın velilerimiz, çocuklarımızın bu kadar iyi yetişmesinde verdiğiniz emek ve bizlere duyduğunuz güven ve destekten dolayı sizlere de teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum. GKV Özel Okulları’nın ülkemizin en önemli eğitim kurumlarından birisi olmasında, şüphesiz mütevelli kurul başkanımız Nükhet Ersoy hanımefendi ve yönetim kurulu başkanımız Celal Ersoy beyefendinin, bizlere duyduğu güven ve verdikleri destek yaşamsal öneme sahiptir. Onlara bundan dolayı tüm arkadaşlarım adınıza şükranlarımı arz eder. Saygılar sunarım. Sevgili öğrencilerim mezuniyetinizi kutlar, nice başarılarda beraber olmayı dilerim” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen bayrak devir teslim töreninde Türk bayrağını 8. sınıf öğrencisi Büşra Abdulkadiroğlu 7. sınıf öğrencisi Büşra Neccar’a, okul flamasını 8. sınıf öğrencisi Irmak Dai 7. sınıf öğrencisi Burak Kaan Başar’e teslim etti. Törende SBS ve diğer sınav sonuçlarına göre büyük başarılara imza atan Irmak Dai, Hıdır Deniz Yeral, Büşra Abdulkadiroğlu, Şenel Sözmen ve Azime Ege Vidinli’ye başarı plaketlerini AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan verirken, Yusuf Mert Gezer, Ekin Akyazıcı, Melisa Atmaz, Erdem Değirmenci ve Onur Sümer ile TBMM Temsili Başkanlık görevi yanında Gaziantep’i devletin zirvesine taşımayı başaran Muammer Alhan Babat’a plaketlerini Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı verdi. 2011-2012 eğitim-öğretim yılı GKV Özel İlköğretim Okulu birincisi Büşra Abdulkadiroğlu, yaş kütüğüne plaket çakarak günün anısına bir konuşma yaptı. SBS’de 500 tam puan alan Irmak Dai de duygularını dile getirerek, GKV’li olmanın kendisi için önemli bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç. Dr Atanur Vergili ve İlköğretim Okul Müdürü Ali Bozgeyik, öğrencilere diplomalarını verdi. Diploma töreninin ardından ‘Bu Gece Son’ adlı şarkı eşliğinde keplerini havaya fırlatarak birbirleriyle kucaklaşıp vedalaştılar. Duygulu anların yaşandığı vedalaşma sırasında bazı öğrencilerin gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: