Gkv’den 24 Kasım Öğretmenler Günü Balosu

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) tarafından, özel okulları bünyesindeki öğretmenler onuruna verilen ve ünlü sanatçılar Haluk...

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) tarafından, özel okulları bünyesindeki öğretmenler onuruna verilen ve ünlü sanatçılar Haluk ve Ceren çifti sahne aldığı “24 Kasım Öğretmenler Günü Balosu” muhteşem geçti.

Tuğcan Otel’de gerçekleştirilen geceye Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, mütevelli ve yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı.

Reklam
Reklam

Gecenin açılış konuşmasını yapan GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, öğretmenlik mesleğinin önemini vurgulayarak, öğretmenlere altın öğütlerde bulundu. Türkiye’nin çevresindeki ülkelerde meydana gelen olayları da hatırlatan Ersoy, öğretmenlere güçlü ve büyük Türkiye için nitelikli nesiller yetiştirilmesi gerektiği yönündeki çağrısını yineledi. Ersoy, “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları’nın 50. Kuruluş yılında, bir 24 Kasım Öğretmenler Günü mutluluğunu daha sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz. GKV ailesi olarak, başarılarla dolu 50 yılı geride bırakırken, örnek bir dayanışma ruhu ülkemizin geleceğine hizmet eden çağdaş ve aydınlık nesiller yetiştirmenin huzuru içerisindeyiz. Ulusların gelişmişlik düzeyleri eğitimlerine verdikleri önemle ölçülmektedir. Eğitimde en önemli unsur öğretmenlerdir. Büyük Önderimiz Atatürk ‘Öğretmenler, ordularımızın kazandığı zafer, siz ve sizin ordularınızın zaferi için sadece zemin hazırladı. Gerçek zaferi siz kazanacak ve devam ettireceksiniz ve mutlaka başarılı olacaksınız. Öğretmenler gelecek nesiller sizin eseriniz olacaktır’ tarihi sözleriyle öğretmenlerimize son derece büyük milli bir sorumluluk yüklemiş ve öğretmenlere verdiği önemi ve duyduğu güveni veciz bir ifadeyle belirtmiştir. Öğretmen sadece sınıfındaki öğrencilerini değil, toplumun tüm bireylerini aydınlatan, onlara yol gösteren bir lider, yaşamı boyunca örnek alınan bir rehberdir” dedi.

Reklam
Reklam

GKV’nin misyonları hakkında da bilgi veren Nüket Ersoy, “50 yıl önce çıktığımız çağdaş uygarlık hedefinde birlikte büyük mesafe kat ettiğimiz yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz. Hedefimiz cehalet ve karanlığı çağdaş eğitim ve bilimle yenmektir. Birçok alanda ciddi sınavlardan geçtiğimiz bu dönemde, ülkemizin sizlere her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu unutmayınız. En önemli varlığımız öğrencilerimize Atatürk İlke ve prensiplerini, cumhuriyetin değerlerini, erdemli ve onurlu olmanın, gerçek yurtseverliğin önemini iyi kavrayalım. Sizler yetiştirdiğiniz öğrencilerinize Türk Milli Eğitim müfredatına bağlı olarak vatan ve millet sevgisinin yanında ulus olma bilincini verirken üzerinde bağımsız yaşadığımız bu ülke topraklarının diyetini nasıl ödediğini bütün boyutlarıyla anlatmak zorundasınız. 20. Yüzyılda olduğu gibi 21.yüzyılda da en büyük evrensel değer olan Kemalizim felsefesini anlatmak ve genç beyinlere onun ilke ve prensiplerini öğretmek en büyük görevlerinizden birisi olmalıdır. Türk milletinin yarınlarını yaşayacak ve yaşatacak olan yeni nesillerin temsilcilerine başarının büyük sırrını Atatürk ilke ve prensiplerini bütün doğrularıyla anlatmak zorundasınız. Gençlerimiz Atatürk’ü kitabi bilgilerle değil, yaşam felsefesi edinecekleri, O’nun en büyük manevi mirası olan ilke ve prensiplerini özümseyerek öğrenmelidir. Aksi halde ülkemiz üzerinde oynanmaya çalışılan acımasız oyunlar başarıya ulaşacak ve komşu ülkelerden farkımız kalmayacaktır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

GKV Özel Okulları öğrencilerine ve Türk eğitimine sağladıkları desteklerden dolayı öğretmenleri kutlayan Nüket Ersoy, gecenin anısına eğitime katkı sağlayan konuklara çiçek vererek teşekkür etti. GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Gaziantep Valisi Erdal Ata’nın eşi Nazlı Ata’ya, Tugay Komutanı Kahraman Güneş’in eşi Okşan Güneş’e, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun eşi Seval Fadıloğlu’na eğitime katkılarından ve desteklerinden dolayı birer teşekkür çiçeği vererek kutladı.

Meslek hayatını GKV Özel Okulları’nda öğretmen ve idareci olarak geçiren ve yüzlerce ünlü ismin yetişmesinde büyük emekleri bulunan emekli öğretmen Fatoş Menekşe’ye okul yaptıran ve eğitim kurumlarına destek sağlayan Nurel Taner ve Olcay Külah’a da teşekkür eden Ersoy, gecenin anısına birer çiçek verdi. GKV’li öğretmenler adına GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr Atanur Vergili, Liseler Müdürü Fevzi Beşe, Ortaokul Müdürü Hüseyin Emre, İlkokul Müdürü Ali Bozgeyik ve Anaokulu Müdürü Neslihan Türkistanlı’ya da birer çiçek vererek teşekkür eden Nüket Ersoy salonda bulunan bütün öğretmenleri kutladı.

Reklam
Reklam

Gecede, Mersin’den özel olarak getirtilen ünlü sanatçılar Haluk ve Ceren çifti sahne alırken gecenin ilerleyen saatlerine kadar öğretmenler gönüllerince eğlendiler. Bazı öğretmenlerin özel olarak hazırladığı dans gösterileri izleyenleri büyülerken geceye damgasını “GKV’li öğretmenler çalışıyor” konulu kısa belgesel vurdu. Yerli ve yabancı parçalarla öğretmenlere muhteşem bir gece yaşatan ünlü sanatçılar gecenin ilerleyen saatlerine kadar yüksek bir sahne performansı göstererek konukları coşturdu. Gece 10. Yıl Marşı’nın coşkuyla seslendirilmesinin ardından son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz