Gkv'liler Genç Bilim Adamları Uyardı

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları lise öğrencilerinden Aslı Serem Çağın ve Zeynep Merve Tahmazoğlu...

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okulları lise öğrencilerinden Aslı Serem Çağın ve Zeynep Merve Tahmazoğlu hasırladıkları 'Kıyamet Habercisi Küresel Isınma' konulu bilimsel projeyle küresel ısınmanın dünya için büyük felaket olduğuna dikkat çekti.

  1. Bilim Şenliği çerçevesinde stant kuran öğrenciler hazırladıkları el broşürleriyle insanları uyarırken felaketin yaklaşmakta olduğuna dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler yapıyor. Küresel ısınmanın önüne geçilmemesi halinde yakın bir zamanda dünyanın büyük felaketlerle karşılaşacağına dikkat çeken GKV Özel Liseleri öğrencileri Aslı Serem Çağın ve Zeynep Merve Tahmazoğlu hazırladıkları Kıyamet Habercisi Küresel Isınma konulu projeyle insanlığın dikkatini çekmeye çalışıyorlar. 11. Bilim Şenliği kapsamında açtıkları standı ziyaret eden Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, GKV Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Yard. Doç.Dr Atanur Vergili, GKV Özel Liseleri Müdürü Fevzi Beşe ve İlköğretim Müdürü Ali Bozgeyik'e projeleri hakkında bilgi veren GKV'li Aslı Serem Çağın ve Zeynep Merve Tahmazoğlu amaçlarının toplumsal ve bireysel bilinç oluşturmak olduğunu ifade ederek, "Dünyamızı tehdit eden küresel ısınmanın doğaya ve canlı hayata özellikle insan yaşamına etkisini araştırmak alınabilecek tedbirleri belirleyerek ortaya koymak, bu konuda bireysel ve toplumsal bilinç oluşturmak için böyle bir çalışma başlattık. Küresel ısınmanı etkileyeceği bölgeler arasında özellikle Türkiye'de yer almaktadır. Ülkemizin de içerisinde bulunduğu Akdeniz kuşağı Küresel ısınma sonuçlarının bariz görülebileceği hatta şu anda görüldüğü coğrafi bölgedir. Bu hızla küresel ısınma devam ederse Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu bu bölge daha olumsuz olaylarla karşılaşacağı gibi felaketin büyüğü yine bu bölgelerde yaşanacaktır. Küresel ısınmanın etkileri kutuplardan başlamak üzere okyanus derinliklerine kadar dünyanın her noktasında kendisini hissettiriyor ve deniz seviyesi yükselirken sahilde toprak kayıpları hızla artıyor. Mevsimlerin değişmesi, uzun süre yağış yağmamasının ardından aniden başlayan sağanak yağışlar erozyonu arttırırken toprağında verimliliğini düşürüyor. Küresel ısınmanın canlılar üzerindeki olumsuz etkileri şimdiden felaket düzeyinde hissedilmeye başlandı. Bizler bu proje ile dünyamızı tehdit eden, doğanın dengesini bozan, iklim değişikliklerine neden olarak canlıların hayatını tehdit eden küresel ısınma konusuna el atarak afişler, el ilanları, bilimsel çalışmaların arttırılması ve özellikle bu konuda bireysel ve kitlesel bilincin arttırılması için çalışma yürütüyoruz. Herkesin ben ne yapabilirim sorusunu kendisine sorması ve kendince önlemler alması ve yapılan çalışmalara destek sağlaması gerekir" dedi.

    Öğrencilerin projelerini yakından inceleyen Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir çalışmaları desteklediğini ifade ederek "Dünyayı bütün boyutlarıyla yakından ilgilendiren bir konuya el attığınız için sizleri yürekten kutluyorum. Çalışmalarınızı destekliyorum. Ülke olarak, dünya olarak bu bilimsel gerçekleri göz önüne almak ve ortak hareket ederek küresel ısınmanın azalması ve olumsuzlukların ortadan kaldırılması için önlemler almak zorundayız. Sizleri kutluyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: