Gkv’liler On İkiden Vurarak Şampiyon Oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen okçuluk il şampiyonasında GKV’liler, on ikiden vurarak il birinciliğini ve...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen okçuluk il şampiyonasında GKV’liler, on ikiden vurarak il birinciliğini ve ikinciliğini elde etti.

Gaziantep’te son dönemlerde gençler arasında yoğun ilgi gören okçulukta isminden sıkça söz ettiren sporcular, yarışmaların favori isimleri olarak şampiyonluk ipini göğüslemeye devam ediyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 25 Aralık Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen okçuluk şampiyonasında birinci olan GKV Özel Okulları 10. sınıf öğrencisi Mehmet Erol Maraş, ismini başarı listesine bir kez daha yazdırdı. İkinciliği de yine GKV Özel Okulları 10. sınıf öğrencilerinden Sinan Gögüş elde etti.

Reklam
Reklam

Milli takım seçmelerine hazırlanan Mehmet Erol Maraş, okçuluk sporunun ata sporu olduğunu ve Orta Asya’dan Anadolu’ya kadar olan süreçte okçuluğun önemli bir uğraş alanı olduğunu, Selçuklu, Osmanlı ve yakın dönemlerde de yine Türk tarihinde önemli bir spor dalı olarak etkinliğini sürdürdüğünü belirtti. Maraş, “Tek amacım milli takım seçmelerine katılarak milli sporcu olmaktır. Bu yolda çalışmalarımı hocalarımın ve GKV Özel Okulları’nın destekleriyle sürdürmekteyim. 2013 yılında yapılacak olan milli takım seçmelerine katılarak Türkiye’yi dünyanın birçok yerinde temsil etmek istiyorum” dedi.

İl ikinciliğini elde eden Sinan Göğüş ise, okçuluğun güzel bir spor olduğunu ve ders stresinden uzaklaşmasında ana etkenlerden birisi olduğunu ifade ederek, “Severek yaptığım bu spor aynı zamanda akademik çalışmalarımda da etkili olmaktadır. Bende diğer arkadaşlarım gibi milli takım seçmelerine girmek istiyorum” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: