Gmail 9 yaşında!

Dünyanın en çok tercih edilen e-posta hizmetlerinden biri olan Gmail, 9 yıl önce bugün hayata geçirilmiş bir proje. Google, Gmail’in 9. yaşını bakın nasıl kutladı.

Nisan 2004’te beta olarak faaliyete geçen Gmail, çıktığı günden bu güne gelene kadar e-posta hizmetleri noktasında tüm dünyayı değiştirecek adımlar attı. Çıktığı dönemde rakip e-posta servislerinde ortalama 20 kat daha fazla alan (1GB) vadeden ve bu yönüyle kısa sürede ilgi odağı olan Gmail, bir yıl içinde bu alanı iki katına çıkarmayı da ihmal etmedi.

Aradan geçen süreçte sürekli yenilenen ve ücretsiz bir servis olmanın sınırlarını bir hayli zorlayan Gmail, sırasıyla ajanda desteği, anlık mesajlaşma hizmeti, video chat özelliği, Android ve iOS uygulamaları gibi birçok yenilik ile donatıldı.

Reklam
Reklam

Hali hazırda 500 Milyon’a yakın kullanıcısı bulunan dev bir dünya haline gelen Gmail, 57 dil desteği ve 10GB depolama alanı ile beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Tüm bu gelişmeleri bir infografikte toplamayı ihmal etmeyen Google, Gmail 9. yaşını da bu şekilde kutlamış oldu.

[**

**](http://www.scroll.com.tr/108540/ev-telefonundan-hd-ses-kalitesiyle-konus/)