GMİS Genel Başkanı Alabaş:

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, "Türkiye'nin taşkömürü ihtiyacı artarken TTK'nın ve bölgenin kömür üretiminin düşmesine seyirci

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, "Türkiye'nin taşkömürü ihtiyacı artarken TTK'nın ve bölgenin kömür üretiminin düşmesine seyirci kalamayız" dedi.

Alabaş, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü'nde işçileri ziyaretinde yaptığı konuşmada, çalışma hayatında önemli sorunların yaşandığı bir dönemden geçildiğini söyledi. Yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen TTK ve MTA'daki sorunların çözümde başarılı sonuçlar elde edebilmek için mücadele verdiklerini anlatan Alabaş, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"Uzun zamandır, TTK'ya işçi alımı için çalışma içerisindeyiz. TTK Genel Müdürlüğü, 2 yıldır bakanlıktan işçi talebinde bulunuyor. Acilen işçi alınması gerektiğini belirtiyorlar. Bizde sendika olarak konuyla ilgili dosyalar hazırladık ve başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız olmak üzere, ilgili kurumlara bu sorunu anlattık."

Türkiye'de her yıl 4 milyar doların taşkömürü ithalatı için dışarıya verildiğini ileri süren Alabaş, "Türkiye'nin taşkömürü ihtiyacı artarken TTK'nın ve bölgenin kömür üretiminin düşmesine seyirci kalamayız. Kurumun işçi açıkları giderildiğinde kısa sürede üretimi artırabileceğimizi her ortamda söylüyoruz" dedi.

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: