GMİS Genel Teşkilatlandırma Ve Eğitim Sekreteri Tutkun:

Genel Maden işçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) sağlıklı ve güvenli çalışma

Genel Maden işçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) sağlıklı ve güvenli çalışma ortamının giderek bozulmaya başladığını iddia etti.

Tutkun, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) moral ve motivasyon bozucu uygulamalarla kazalara davetiye çıkarıldığını öne sürdü.

Sendikalarının teknik elemanları tarafından rapor hazırlanarak bu durumun kayıt altına aldıklarını ifade eden Tutkun, şunları kaydetti:

"6331 sayılı İş Sağlığı ve İş Kanunu'nda risklerin ortadan kaldırılmasına yönelik tarafların yükümlülükleri açıkça belirtilmiştir. Maden iş kolunda verimli çalışmada, alınacak tüm önlemlerin yanı sıra motivasyonun da önemi unutulmamalıdır. Müessese yetkilileri işe giriş çıkışlarda abartılı uygulamalara kafa yorarken dört gün içinde ana yollarda 2 kez göçük olması asıl işlerin ihmal edildiğinin açık göstergesidir. TTK'da sağlıklı ve güvenli çalışma ortamı giderek bozulmaktadır. Moral ve motivasyonu bozan uygulamalar nedeniyle kaza riski artarken üretim düşmekte, verimlilik gerilemektedir. Buradan bir kez daha uyarıyoruz. Asli işlerinize öncelik veriniz. İşletme müdürlüğü kadrosuna biran önce atama yapınız. İşçi açıklarının giderilmesi için çaba sarf ediniz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: