"GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu" Toplantısı-Genel Başkan Alabaş: "TTK Ve MTA'daki Işçi Açıklarınıngiderilmesini Ve Teknolojik Yatırım Yapılmasınıistiyoruz"

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, TTK ve MTA'daki işçi açığının giderilmesini ve teknolojik yatırım yapılmasını istediklerini

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş, TTK ve MTA'daki işçi açığının giderilmesini ve teknolojik yatırım yapılmasını istediklerini söyledi.

Alabaş, sendikada düzenlenen "GMİS Genişletilmiş Başkanlar Kurulu" toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Maden Tetkik Arama Kurumu (MTA) ve HEMA Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerini değerlendireceklerini anlattı.

Sendikaya üye TTK işçilerinin 25. dönem TİS görüşmelerinin 28 Mart'ta başladığını anımsatan Alabaş, "İlk tur görüşmelerimizde 83 maddeden 40'ı üzerinde anlaşmaya varıldı. MTA'da çalışan arkadaşlarımızı kapsayan ve yılbaşından itibaren geçerli olacak 15. dönem TİS görüşmelerimiz 29 Mart'ta başladı. 78 maddeden 35'i üzerinde anlaşma sağlandı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) ile yürüttükleri görüşmelerde 60 günlük yasal sürenin mayısın sonu itibarıyla tamamlanacağına dikkati çeken Alabaş, şunları dile getirdi:

"Toplu sözleşmelerin masa başında anlaşmayla imzalanmasını istiyoruz. Taleplerimizi tüm arkadaşlarımızın görüşlerini alarak, TTK ve MTA'nın durumunu göz önünde bulundurarak, ülkemize ve milletimize katkı sağlayacak şekilde belirledik. Taleplerimiz gerçekçidir ve abartılı değildir. Bundan önceki dönemlerde olduğu gibi savaş, kriz ve benzeri gerekçelerle TİS görüşmelerimizi gölgelemeye çalışırlarsa, elbette ki buna karşı hazırlıklıyız ve her şart altında mücadelemizi sürdüreceğiz."

-"Türkiye'nin TTK ve MTA'ya ihtiyacı var"-

Maden işçileri ve Zonguldak halkının gelişmeleri büyük dikkatle izlediğine işaret eden Alabaş, "Bartın ve Karabük halkı da her zaman olduğu gibi Zonguldak'la iç içe yaşıyor. Bir yandan toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizi sürdürürken, diğer yandan her ortamda TTK ve MTA'ya ülkemizin ihtiyacı olduğunu anlatıyoruz. TTK ve MTA'daki işçi açıklarının giderilmesini ve teknolojik yatırımlar yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

İşçilerin yanı sıra emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Madenci Anıtı'nda olacağını anlatan Alabaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Emeğin başkentinden tüm dünyaya dayanışma mesajlarımızı göndereceğiz. Dosta, düşmana bir kez daha madencilerin, işçilerin, emekçilerin ve bölge halkının tek yürek, tek ses olduğunu göstereceğiz. İşimize, aşımıza, ülkemiz sanayisinin ve demir çelik sektörünün güvencesi maden ocaklarımıza, TTK'nın ayrılmaz parçası Çatalağzı Termik Santralimize (ÇATES), ülkemizin ve milletimizin geleceğine sahip çıktığımızı yüksek sesle anlatacağız.

Demokratik kitle örgütleriyle kutlayacağımız İşçi Bayramı'na tüm halkımızı davet ediyoruz."

Muhabir: Ferdi Akıllı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: