GMKA desteğiyle BAÜ Veteriner Fakültesi'ne modern laboratuvar yapılacak

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nin yeni kurulan fakültelerinden olan Veteriner Fakültesi, hazırlamış olduğu projeyle Güney Marmara Kalkınma...

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ)'nin yeni kurulan fakültelerinden olan Veteriner Fakültesi, hazırlamış olduğu projeyle Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA)'ndan destek almaya hak kazandı. GMKA'nın 31 Ekim 2011 tarihinde ilanına çıktığı 2011 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı çerçevesinde hazırlığa başlayan fakülte, "Gıda ve Klinik Biyokimya Laboratuvarı Kurulması” isimli projesiyle Balıkesir ve Çanakkale'den desteklenmeye layık görülen 39 projeden birisi oldu.

Proje kapsamında BAÜ Veteriner Fakültesi'ne kurulacak modern laboratuvarlarda veteriner poliklinikleri ve serbest veteriner hekimlerin hayvanlardan alınan kan, serum ve süt örnekleri tahlil edilebilecek. Yem fabrikaları ve hayvansal ürün imal edip pazarlayan işletmelerin de ürün ve gıda tahlilleri yapılabilecek. Fakülte öğrencileri ise teorik derslerin yanısıra uygulamalı eğitim almış olacak.

Reklam
Reklam

BAÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Seyrek, proje kapsamında laboratuvarda yapılacak çalışmalarla hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavisinin mümkün olacağını ifade etti. Fazla ve gereksiz ilaç kullanımının önüne geçilmesiyle de tedavi masraflarının azalacağını belirten Dekan Seyrek, gıda güvenliğine de değinerek, projenin önemli amaçlarından birinin sağlıklı, kaliteli ve güvenli ürünlerin tespiti olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz