Göçerler Yaylalardan Dönmeye Başladı

ŞIRNAK (A.A) - Abidin Yel - Sıcak mevsimde Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ve Hakkari arasındaki yaylalara hayvanlarını götüren göçerler, havaların soğuması

ŞIRNAK (A.A) - Abidin Yel - Sıcak mevsimde Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ve Hakkari arasındaki yaylalara hayvanlarını götüren göçerler, havaların soğuması ile birlikte evlerine dönüyor.

Yaz aylarında hayvanlarını otlatmak amacıyla Şırnak'ın İdil ilçesi ile Diyarbakır, Batman ve Siirt'ten, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ve Hakkari arasındaki yaylalara giden göçerler, havaların soğuması üzerine dönüş yoluna girdi.

Eşyalarını at ve katırların sırtına yükleyip, beraberlerindeki binlerce hayvanla yayladan inen göçerlerin dönüşleri renkli görüntüler oluşturdu.

Reklam
Reklam

Göçerlerden Muhyettin Güleş, AA muhabirine, Beytüşşebap ve Hakkari arasındaki yaylalarda yaz aylarında gür otlakların bulunması ve havaların burada serin olmasından dolayı bu yaylalarda hayvancılık yapmanın kendileri açısından daha rahat olduğunu ifade etti. Güleş, bulundukları yerlerin kurak ve sıcak olması nedeniyle ilkbaharda yaylalara gitmek için yola düştüklerini söyledi.

Yaklaşık 6 ay boyunca yaylalarda zorlu bir yaşam sürdürdüklerini belirten Güleş, havaların soğuması ile otlatmaya götürdükleri hayvanlarla birlikte eve dönmek için yeniden uzun ve yorucu bir yolculuk yaptıklarını dile getirdi.

Yolculuğun bazen günlerce sürdüğünü anlatan Güleş, "Bu yolculukta bazen yağmura tutuluyoruz. Bazen de geceleri yırtıcı hayvanlar tarafından koyunlarımız parçalanarak, telef oluyor. Bu nedenle yolculuğumuz bazen çileye dönüşüyor" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz