Göçle Gelen Vatandaşların Sosyal Uyumu ‘göç Merkezi’ Ile Sağlanacak

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, İpek Yolu Kalkınma Ajansı ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi işbirliği ile Şahinbey Göç...

Gaziantep Şahinbey Belediyesi, İpek Yolu Kalkınma Ajansı ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi işbirliği ile Şahinbey Göç Merkezi kurmak için protokol imzaladı. Projede Şahinbey ilçesine göçle gelen insanların bölgedeki sosyal uyum ve entegrasyonunun sağlanması amaçlanıyor.

Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasının da hedeflendiği projeye Hasan Kalyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan imza attı. İmza töreni sonrası proje hakkında bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Göç Merkezi kurulacağını belirterek, insanların sosyal hayata uyumuna katkı sağlamak istediklerini kaydetti. Tahmazoğlu, “Şahinbey ilçemize göçle gelen insanların bölgedeki sosyal uyumunu sağlamayı amaçlıyoruz. 100 çocuk, 100 genç ve 100 hanım kardeşimizin göç merkezinde verilecek olan el beceri kursları, okuma yazma kursları, bilgisayar kursları, spor faaliyetleri ve çocuklara kreş fırsatlarını gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Projenin toplam bedelinin 442 bin 500 TL olduğunu belirten Tahmazoğlu, şunları kaydetti: “Belediyemiz 110 bin 625 TL, kalkınma ajansımız ise 331 bin 875 TL katkı sağlayacak. Hasan Kalyoncu Üniversitemiz ise hocaları ve öğrencileri ile bizlere destek olacak.” Şahinbey Göç Merkezi Projesi'ne destek vermekten büyük onur duyduklarını ifade eden Hasan Rektör İbrahim Özdemir, göçle gelen insanlara eğitim verilerek topluma kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Genel Sekreter Bülent Özkan ise “Biz de Gaziantep’in en önemli sorunlarından biri olan göç konusunda böyle bir merkezin kurulmasına destek olmaktan büyük mutluluk duyduk. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” açıklamalarına yer verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: