Göçmen çocuklardan Yunanistan'da protesto

ATİNA (İHA) - Atina'da yaşayan göçmen çocuklar, kendilerine doğum sertifikası vermeyen Yunanistan İçişleri Bakanlığı'nı protesto etti.

Doğum sertifikası isteyen göçmen çocuklar, protesto yürüyüşüne aileleriyle birlikte katıldı. Atina'nın Koçiya Meydanı'nda (TSİ) 15.00 civarında toplanan göçmenler, yaklaşık 1 saat sonra protesto gösterisine başladı. Göstericiler Atina genelinde göçmenlerin yoğun olduğu bölgedeki sokaklarda seslerini duyurarak, diğer yabancıların da kendilerine destek vermeleri için bildiri dağıttı. Atina sokaklarını gezen göçmen aileler ve çocukları, daha sonra Yunanistan İçişleri Bakanlığı önüne geldi. Göstericiler, 'beşikten faşizme hayır' sloganları atarak doğum sertifikası talep etti. Çocuklarının Yunanistan'da doğmasına ve Yunan okullarına gitmesine rağmen doğum sertifikası alamayan göçmen aileler, bakanlık önünde oturma eylemi yaparak Yunan hükümetini protesto etti.

Reklam
Reklam

Göçmen ailelerin ve çocukların haricinde çok sayıda Yunanlı da protesto yürüyüşüne katılarak destek verdi. Göçmen aileler ve çocukları, gösterinin ardından bakanlık önünden sessizce ayrıldı.