Göçmen kaçakçılığına büyük darbe

Muğla'da göçmek kaçakçılığı çetesi çökertildi. Gözaltına alınanlar arasında "Muhtşem Türk" lakaplı M.K. ve milletvekili adayı da var.

Muğla ve İtalya polisinin koordinesinde düzenlenen operasyonda uluslararası göçmek kaçakçılığı çetesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda 5'i İtalya'da olmak üzere toplam 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında aynı suçtan çok sayıda sabıkası olan "Muhtşem Türk" olarak tanınan M.K. , bir partinin Yalova 1. sıra milletevekili adayı Z.D.'nin ve işadamı Z.G.'nin de olduğu belirtildi.

Muğla polisinin bir yıldır sürdürdüğü çalışma sonucunda Türkiye-İtalya arasında göçmen kaçakçılığı yapan bir çete çökertildi. Çete liderliğini aynı suçtan birçok sabıkası bulunan Muhteşem Türk lakaplı M.K.'nin (53) yaptığı belirlendi. Çetede bir partinin Yalova birinci sıra milletvekili adayı Z.D. (51) ve ilaç sektörünün önemli isimlerinden işadamı Z.G.'nin (44) de olduğu ileri sürüldü. Göçmen mafyası olarak da adlandırılan M.K., siyasetçi Z.D. ve ve işadamı Z.G.'nin de aralarında bulunduğu 9 kişi, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 07.00 sıralarında düzenlenen operasyonda gözaltına alındı. Çetenin İtalya bağlantısını sağlayan 5 kişi de İtalyan polisi tarafından yakalandı.

Reklam
Reklam

Çete üyelerinin kişi başına 15 bin Dolar alarak 2010 yılında 247, 2011 yılında ise 30 olmak üzere toplam 277 göçmeni yasadışı yollardan İtalya'ya kaçırdığı tespit edildi. Yakalanan göçmenler sınır dışı edildi. Çetenin bir yılda 7 kez küçük teknelerle yabancı uyruklu şahısları İtalya'ya kaçırdığı ortaya çıktı.

Operasyonda M.K. (53), Z.D. (51), Z.G. (44), M.Ç.(39), R.R. (41), H.G. (23), G.G. (21), H.M.C.(46) ve E.G. (25) Türkiye'de yakalanırken, C.D. (42), K.Y. (54), A.C. (47), Rus uyruklu S.B. (40) ve M.E. (43) İtalyan polisi tarafından gözaltına alındı.

Zanlılar göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla Bodrum Adliyesi'ne sevk edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz