Göçük bölgesinde kömür çıkarma çalışmaları sürüyor

Afşin-Elbistan Termik Santrali B Ünitesi'ne kömür temini için yeni projenin EÜAŞ’a gönderildiği ve kabul edilmesiyle...

Afşin-Elbistan Termik Santrali B Ünitesi'ne kömür temini için yeni projenin EÜAŞ’a gönderildiği ve kabul edilmesiyle birlikte kömür için yeni havza açılacağı öğrenildi.
10 Şubat tarihinde meydana gelen 2. büyük göçüğün ardından, Afşin-Elbistan Termik Santrali B Ünitesi için kömür çıkarma çalışmaları sonuçlandı. Göçükten sonra elektrik üretimi için A Ünitesinden B Ünitesine kömür taşınıyor ve burada enerji üretimine devam ediliyor. Ancak edinilen bilgilere göre, bölgede bulunan Park-Teknik Şirketi yeni kömür havzası açılmasıyla ilgili olarak EÜAŞ’a bir proje gönderdi. Ankara’da kabul edilmeyi bekleyen projenin, büyük olasılıkla kabul edileceği ve özel şirketin Haziran sonu itibariyle kömür çıkarma çalışmalarına yeniden başlayacağı ifade ediliyor.

Reklam
Reklam

Park Teknik Firması İşletme Müdürü Şeref Göksu, göçük sonrası yaklaşık 400 işçinin arama-tarama ve güvenlik için çalışır durumda olduğunu ve 650 kadar işçinin de beklediğini bildirdi. Göksu, EÜAŞ’a sunulan projenin kabul edilmesiyle birlikte harekete geçeceklerini aktararak, “göçük sonrası maaşları ödenen ancak işe başlamayı bekleyen 650 işçi işbaşı yapacak. B Ünitesine kömür temini noktasında çalışmalar yeniden başlayacak. Burada milli bir sermaye atıl duramaz. Enerji üretimi yeniden başlayacak ve bunun için bizlerde kömür çıkarma çalışmalarına başlayacağız.” dedi.
Göçük dolayısıyla hiçbir işçiyi mağdur etmediklerini söyleyen Göksu, işçilerin mağdur olmaması için SGK primlerinin ve maaşlarının aralıksız olarak yatırıldığını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz