"Gök kubbeyi başına yıkarız"

Muğla (AA) - DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirerek, "Erdoğan'ı sen başbakan yaptın. Şimdi de cumhurbaşkanı yapacağım mı diyorsun? O zaman bu milletin gözüne gözükme, gök kubbeyi başınıza yıkarız" dedi.

Sezer, Muğla'da partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, DSP'nin ulusal birliği inkar edip bozmaya çalışanların üzerine gitmekte kararlı olduğunu ifade etti. Sezer, "Her zaman barıştan, sevgiden yana olan demokratik solcular, Türkiye'nin birliğini, huzurunu ve bütünlüğünü bozmaya çalışanların elini kırmakta tereddüt etmezler. Türkiye'de huzur gerekiyor, güven, adalet gerekiyor.

Reklam
Reklam

Bunları gerçekleştirmek bizim görevimiz" dedi.

"Sürekli kan kaybeden iktidarın, muhalefet sayesinde ayakta kaldığını" iddia eden Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili seçilmesinin önünü açtı. Şimdi Baykal, 'Erdoğan, nasıl milletvekili olduysa öyle cumhurbaşkanı olacak' diyor. Erdoğan'ı sen başbakan yaptın... Şimdi de cumhurbaşkanı yapacağım mı diyorsun? O zaman bu milletin gözüne gözükme... Ege'den Baykal'ı uyarıyorum: Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yaparsan gök kubbeyi başınıza yıkarız. Biz dost uyarımızı yapıyoruz.

Bu ülkede Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını demokratik yollarla, siyasi yollarla bizim engellememiz gerekiyor. Parlamentodaki ana muhalefet eğer muhalefet yapamıyorsa, 'Birisi engellesin' diyerek üzerinden topu atıyorsa, Baykal'a sormak lazım, ana muhalefet olarak sen ne yaptın, ne yapıyorsun?"