Gökçebey'de Bir Aile 20 Yıldır Sokak Köpeklerine Bakıyor

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde, bir hayvansever aile yaptıkları derme çatma barakada sokak köpeklerini toplayarak bakmaya çalışıyor.Gökçebey...

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde, bir hayvansever aile yaptıkları derme çatma barakada sokak köpeklerini toplayarak bakmaya çalışıyor.

Gökçebey ilçesinde, hayvansever çift, yaklaşık 20 yıldır, sokakta aç kalan ve hasta olan köpekleri toplayarak buldukları malzemelerden yaptıkları derme çatma dedikleri şartları çok uygun olmayan barakada bakarak iyileştirmeye çalışıyor. Yaklaşık 15 köpeğe bakan Cahit- Gülsen Kazlı çifti daha fazla köpek olduğu zaman evin bahçesinde diğer köpeklere baktıklarını söylediler. Hasta olan köpeklerin tedavilerini belediye veterinerinden yardım alarak sağlayan Kazlı çifti, yiyeceklerini tamamen kendilerinin karşıladığını ifade etti. Suyun dahi olmadığını söyleyen Kazlı, çifti suyu bile taşıyarak köpeklere verdiğini söylediler. Sokak köpeklerine 20 yıldır bakan Cahit Kazlı, yetkililerin fazla yardımcı olmamasından yakınarak şöyle konuştu: “Ben 20 yıldan beri sokaktaki köpeklerle mücadele vermekteyim. Çok yerden bu konuda yardım ve talepte bulundum. Genelde karşılıksız çıktı. Hatta bununla ilgili bir sorun yaşadım hâla yaşamaktayım. Son iki yıldan beri barınak yapma niyetimiz vardı. Belediye başkanımızın bize gösterdiği yere köpek barınağı yapmak için mücadele veriyoruz. Bununla ilgili belediye veterinerimize çok teşekkür ediyorum. Bu konuda bize yardımı dokundu. Bazı sponsor arkadaşlarımız var, barınağın yapılması için yardımcı oluyorlar. Kısa sürede barınağımız faaliyete geçerse, sokaktaki köpekler bir nebze daha rahat edecektir. Burada 15 sokak köpeğine bakmaktayız. Köpeklerin yemelerini içmelerini kendi imkanlarımızla tedavilerini yapıyoruz. Köpeklerin kimisi egzama, kimi uyuz, kimi gözünden rahatsız burada bir şekilde tedavilerini yapıyoruz. Dönem dönem veterinerimiz ilaçlar verip köpeklerin tedavisini yapıyor. Köpeklerin birçoğu veterinerimiz tarafından kısırlaştırıldı." Köpekleri doğaya bırakacaklarını belirten Kazlı, şunları söyledi: "Bu şartlarda hastalıklı olduğu için doğaya salamıyoruz. Buradaki barakada bakmaya çalışıyoruz. Biz bu köpeklere bakmaktan ailemle birlikte çok memnunuz. Onları iyileştirip doğaya salmak için mücadelemize devam ediyoruz. Ancak buradaki yerimiz kısıtlı, o kadar sağlıklı değildir. imkanlarımız bu kadar başka bir şey yapamıyoruz. Daha önce köpeklere, ırmak tarafında bir şahıstan aldığım yerde bakıyordum. Sel vurunca orası harap oldu sonra burayı buldum. 5-6 yıldan beri köpeklere bu çok uygun olmayan barakada bakmaya çalışıyorum. Bu yapı derme çatmadır. Kendi topladığım malzemelerle kendim yaptım. Eşim benden daha da fazla aşırı derecede duyarlıdır. Eşim bir yerde kedi köpek görse yem al gel der. Ya da çantasında eşim kuru mama taşır. Sokakta gördüğü kedi ve köpeklere verir. Benden fazla tedavileri ile ilgilenir. Barınak eşim ile benim verdiğim yılların bir mücadelesidir. Bu konuda biz çıkıp yardım istedik maalesef sonuçsuz kaldı. Çaycuma ve Gökçebey’deki bazı arkadaşlarımız yardımcı oluyor."

Reklam
Reklam

Cahit Kazlı'nın eşi Gülsen Kazlı da hayvansever biri olduğunu, eşinin de kendisini desteklediğini söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayvanları çok seviyorum, benim çabam onun içindir. Ben fikir üretiyorum eşime söylüyorum bana yardımcı oluyor. İzmir’den kuru mama alıp veriyoruz. Masrafları kendi imkanlarımızla karşılıyoruz. Köpekler için bazı şeylerden mağdur kalıyoruz ama, ben zevk duyarak köpeklere bakıyorum. Köpekler aç kaldığı zaman ben doymuyorum. Benim için köpekler doysa yeter. Hayvanlara bakmaktan huzur buluyorum. İnsanlara karşı güvenimi yitirdiğim için köpeklere bakmayı daha çok seviyorum. Huzurluyum ama bu baraka ortamında baktığım için huzursuzum. Köpekler dar yerde gezemiyor. Köpeklere taşıma su ile bakıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Zonguldak Hayvan Hakları Derneği Başkanının daha duyarlı olmasını istiyoruz.” Hayvansever çift, altı köpeğe de evinin bahçesinde bakıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: